Din cuprinsul articolului
Sfaturi care te ajută să slăbești toamna. Dacă vrei să ai o siluetă sănătoasă și de invidiat, trebuie să urmezi câteva reguli nutriționale de bază. Aflați 12 sfaturi pentru a vă ajuta să faceți alegeri alimentare sănătoase de la nutriționistul Mihaela Bilic.
Sfaturi de slăbit de la nutriționist
1. Consumă zilnic legume proaspete
Deoarece sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, apă, medicul Mihaela Bilic te sfătuieşte să le consumi în cantităţile dorite. În plus, având foarte puţine calorii, legumele nu îţi vor afecta silueta.
Slăbire rapidă toamna
2. Alege produsele din făină integrală
De fiecare dată când alegi pâine, paste sau alte produse făinoase asigură-te că optezi pentru cele din făină integrală. Dr. Bilic susţine că aceste produse (cum ar fi pâinea neagră în locul celei din făină albă rafinată) au un conţinut ridicat de fibre, vitamina E şi minerale.
3. Consumă săptămânal leguminoase
Este recomandat să consumi în fiecare săptămână leguminoase, cum ar fi lintea, năutul, mazărea, fasolea boabe, deoarece aceste sunt foarte bogate în proteine vegetale şi fitonutrienţi.
4. Slabire rapida:Bea multă apă
Medicul recomandă un consum ridicat de apă plată, chiar şi atunci când nu simţi că îţi este sete.
5. Limitează consumul de sare şi produse sărate
Nu este recomandat să exagerezi cu anumite produse care au în conţinutul lor foarte multă sare. Printre aceste produse se numără: mezelurile, afimăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate.
6. Elimină zahărul şi înlocuieşte-l cu fructe
În locul deserturilor din comerț pe care le iei ca gustare este de preferat să alegi fructele proaspete.
7. Limitează consumul alimentelor gata preparate din comerţ
Dr. Bilic avertizează cu privire la aceste produse care pot să conţină o cantitate exagerată de sare, zahăr sau grăsimi. Este de preferat să găteşti acasă, într-un mod cât mai simplu.
8. Consumă produse lactate slabe
Laptele proaspăt, iaurtul, brânza de vaci sunt câteva dintre opţiunile pe care le recomandă dr. Bilic ca fiind principala sursă de calciu.
9. Consumă în fiecare săptămână peşte gras
Somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine. Încearcă să consumi două porţii de peşte în fiecare săptămână.
10. Redu consumul de alcool
Băuturile alcoolice scad cu 30% capacitatea organismului de a arde grăsimile, favorizând astfel îngrăşarea.
11. Evită alimentele nesănătoase
Prăjelile, produsele de tip fast-food, deserturile din comerţ şi chipsurile sunt câteva dintre alimentele de care trebuie să te fereşti şi să le consumi foarte rar.
12. Ţine post o zi pe săptămână
Propune-ţi ca măcar o zi pe săptămână să nu consumi produse de origine animală (lactate, ouă, carne). În locul acestora poţi să alegi un meniu diversificat de legume, fructe şi cereale integrale, potrivit eva.ro.