Categories: Expertul zilei

Cum slăbești la menopauză: Reguli pentru a-ți micșora talia

Cum slăbești la menopauză: 6 reguli de aur pentru a-ți micșora talia! Sfaturi de la nutriționistul Fabio Mariniello: „Gestionarea greutății în această fază este crucială. Câteva reguli mici și simple pot ajuta la ținerea sub control a greutății”.

Menopauza – tehnic vorbind, „absența menstruației” – este o fază fiziologică din viața unei femei. În general, debutează în jurul vârstei de 50 de ani și reprezintă sfârșitul vieții reproductive, moment în care ciclul menstrual se oprește definitiv.

Simptome

Această afecțiune se manifestă cu o serie de simptome, care diferă de la femeie la femeie, determinate de estrogen (principalul hormon feminin) care scade de la vârsta de 40 de ani până la dispariția acestuia în perioada menopauzei.

Cum slăbești la menopauză: 6 reguli de aur pentru a-ți micșora talia

Cele mai frecvente manifestări sunt tahicardia, alterarea percepției căldurii, transpirația anormală, la care se adaugă insomnia, alterarea libidoului și stări de anxietate care pot (doar în cele mai extreme cazuri) să degenereze în depresie. Dar și modificări anatomo-fiziologice, cum ar fi o reducere a masei osoase care, în timp, poate duce la osteoporoză și o redistribuire a grăsimii corporale care tinde să se acumuleze pe burtă.

‘Prin urmare, este important în această etapă’, explică pentru Today nutriționistul Fabio Mariniello, „să ne gestionăm greutatea corporală, nu doar din motive estetice. În timp ce depunerea de grăsime viscerală crește balonarea abdominală, creând numeroase neplăceri, aceasta crește și riscul anumitor boli, cum ar fi bolile cardiovasculare. Cum se face acest lucru? Prin dietă și un stil de viață corect”.

  1. Combaterea sedentarismului

Menopauza vine în același timp cu mai multe evenimente: copiii devin adolescenți, vârful carierei, părinții devin vârstnici etc. Acestea și alte evenimente tipice vârstei mijlocii reprezintă un obstacol fizic și emoțional cu care trebuie să te confrunți. Vom fi mai puțin înclinați să facem sport (din lipsă de timp și de forță) și mai înclinați să ne descărcăm disconfortul pe mâncare. De cele mai multe ori, nici măcar nu ne dăm seama că ne mișcăm mai puțin și mâncăm mai mult. În loc să dai vina pe metabolism, pune-ți următoarele întrebări: Câte ore pe zi merg cu adevărat pe jos? Câte ore dorm? Câte ore petrec la volan? Și câți în timp ce stau jos? Cât de des fac sport? Calculez măcar sporadic caloriile pe care le ingerăm? Sedentarismul este cel care crește, nu metabolismul cel care scade. Dacă sunteți în căutarea unui vinovat, arătați cu degetul spre sedentarism.

2. Fără diete rapide
Nu vă grăbiți să slăbiți în câteva săptămâni, riscul de eșec este mai mare. Planificați totul cu meticulozitate, ținând cont de faptul că dietele cu cele mai bune rezultate durează luni sau ani, niciodată câteva zile. Slăbirea lentă îi va da timp corpului tău să se obișnuiască cu schimbarea și să se acomodeze la o formă nouă, mai sănătoasă. Hormonii secretați de țesutul adipos (Leptina) afectează mecanismul foamei și al sațietății. Schimbările prea rapide în producția acestor semnalizatori vor face dificilă obișnuirea cu noul echilibru. Dietele fulger nu numai că vă vor face rău, dar vă vor readuce rapid la greutatea inițială, cu dobândă.

3. Vitamine, calciu și magneziu
Un fizic sănătos va suferi mai puține consecințe și vă va permite să ajungeți la momentul fatidic fără a adăuga la problemele anterioare. Un program nutrițional sănătos și echilibrat va asigura un aport corect de nutrienți și va limita sau opri apariția unor leziuni majore. Se recomandă un aport corect de vitamina D, K, calciu și magneziu pentru a vă susține oasele. În cele mai multe cazuri, acest lucru va fi posibil doar cu ajutorul dietei. În cazul în care organismul dumneavoastră nu reușește să facă acest lucru de unul singur, medicul dumneavoastră vă poate sugera suplimente.

Dieta mediteraneană este dieta ideală

4. Nu depășiți 3 mese pe zi
Pentru cei care nu au motivații etice/filosofice și/sau religioase speciale la care să adere, dieta mediteraneană este dieta ideală. Se recomandă limitarea (dar nu eliminarea) alimentelor prăjite (chipsuri), a celor cu un conținut disproporționat de grăsimi saturate (brânzeturi), a celor foarte sărate și a celor pro-oxidante (carne roșie, mezeluri foarte procesate). Numărul de mese se stabilește de comun acord cu nutriționistul și depinde de starea inițială și de stilul de viață al persoanei. Cei care au timp și posibilitatea de a lua cinci mese mai mici, să o facă. Pe de altă parte, cei care sunt legați de orare/ schimburi stricte pot gestiona dieta la trei mese. Nu există gustări care să fie mai potrivite decât altele, dar vă recomand să le organizați pe principiul comodității și al practicii. În această etapă, dieta nu ar trebui să adauge niciun stres suplimentar.

5. Exerciții fizice de 3 ori pe săptămână
Sportul este vital nu numai pentru o chestiune de consumat energetice. Antrenamentul de anduranță exercită o funcție trofică asupra oaselor, favorizând regenerarea acestora prin depunerea de săruri de calciu sau încetinind considerabil degenerarea lor. În plus față de această funcție preventivă, eliberează endorfine, menținându-ți starea de spirit ridicată. Recomand cel puțin trei antrenamente pe săptămână, de preferință hibride. Puteți fie să vă dedicați o oră unei clase de aerobic la alegere și câteva ore de haltere, fie să inversați tendința, deși va fi mai dificil să solicitați întregul schelet în acest fel. Dacă aveți timpul și puterea de a mări numărul de ședințe, atunci și mai bine. Nu vă fie frică de încărcături. Procedând treptat, vă veți îmbunătăți forța fizică și veți aborda lumea cu mai multă încredere, fără riscul de a vă compromite feminitatea, potrivit Tuday.

6. Omega-3 va fi de folos
În unele cazuri, suplimentele vă pot ajuta, în special pentru acei nutrienți care sunt dificil de obținut. În cazul dislipidemiei, Omega-3 va fi de folos. În cazurile de inflamație severă, ar putea fi de ajutor complexele antioxidante și antiinflamatorii de origine vegetală din ceaiul verde (epigallocatechina), ananas (bromelaina) și afine (antocianine). Nu le luați din proprie inițiativă, există terapii medicamentoase incompatibile cu suplimentarea. Dacă există o mare retenție de apă, ați putea încerca să drenați o parte din aceste lichide cu infuzii de păpădie și mesteacăn. Din nou, recomand prudență! În cazul alergiilor, al bolilor de inimă și al nefropatiei, aceste soluții trebuie evitate.

7. Dedicați 2 ore pe săptămână mișcării
Orice este bine, atâta timp cât vă menține activ, concentrat și calm: o plimbare cu prietenii, mersul la cinema, colecționarea, un masaj, un curs de yoga sau meditație, ascultarea unui concert. Găsiți câteva ore pe săptămână care să fie dedicate numai și numai bunăstării dumneavoastră.

 

Recent Posts

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul 2

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…

9 minute ago

Ce spune despre tine grupa de sânge. Ce tip de personalitate ai și cum îți influențează sănătatea

Ce spune despre tine grupa de sânge.Descoperirea personalității în funcție de grupa sanguină este un…

44 de minute ago

Mâncăruri simple de post, pentru toate gusturile. Șase rețete delicioase, gata numaipedecât!

Mâncăruri simple de post. Postul poate fi o perioadă provocatoare pentru mulți, dar cu rețetele…

o oră ago

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Ce nu ai voie să faci

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Stările de vomă și diaree pot fi…

2 ore ago

Alina Bădic, avertismentul săptămânii 24-30 noiembrie. „Apar situații care ne scapă de sub control!”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…

2 ore ago

Boala Parkinson poate fi controlată prin diverse exerciții. Află cele 7 meșteșuguri și activități benefice

Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…

3 ore ago

Citeste si: