Categories: Ştiri sănătate

Cum se va desfășura imunizarea în unitățile de învățământ?

Autoritățile au decis ca anul acesta cursurile să se desfășoare în mod obișnuit, fizic. Deși acest lucru este benefic pentru tineri, experții în sănătate vor să se asigure că riscul transmiterii virusului este foarte redus. Astfel, se vor efectua campanii speciale pentru imunizarea copiilor.

Vaccinarea anti-COVID este singura metodă sigură și eficientă împotriva virusului. De asemenea, odată cu aprobarea care prevede administrarea serului și la copiii cu vârste de peste 12 ani, autoritățile au încercat să sublinieaze importanța imunizării și la aceste grupe.

Varianta Delta, cea mai contagioasă și periculoasă tulpină descoperită, afectează și tinerii, spre deosebire de variantele precedente. Astfel, vaccinarea etse recomandată chiar și în cazul copiilor.

Cum se va desfășura imunizarea în școli?

Vaccinarea anti-COVID în şcoli va începe din 13 septembrie, a anunţat, astăzi, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, Valeriu Ghoerghiţă. El a declarat că atât în mediul preuniversitar, cât şi în cel universitar, acţiunile de imunizare vor dura două luni pentru şcoli şi licee, între 13 septembrie şi 15 noiembrie, iar pentru universităţi în perioada 1 octombrie – 1 decembrie.

Pentru învățământul preuniversitar acțiunea de vaccinare se desfășoară în trei modalități: fie cu echipa mobile de vaccinare, fie prin înființarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate, care folosesc unul dintre cele două vaccinuri care au recomandare de administrare la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, respectiv acțiunea de la compania BioNTech- Pfizer sau vaccinul de la compania Moderna.

Pentru învățământul universitar se vor organiza cabinete de vaccinare în incinta cabinetelor medicale din campusurile universitare sau în alte spații corespunzătoare. Vaccinarea se va asigura fie de personalul medico-sanitar propriu, încadrat în cabinetul medical respectiv, fie de echipe mobile de vaccinare, alocate prin grija direcțiilor de sănătate poublică județene sau a municipiului București”, explică Valeriu Gheorghiță, potrivit RADOR.

 

Recent Posts

Cutremur la Casa Regală. Regele Charles, în pericol din cauza bolii reginei Camilla

Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…

8 minute ago

Iisus se întoarce pe Pământ: revelația secretă codată pe care puțini au văzut-o în Biblie

Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…

38 de minute ago

Medic: persoanele care NU mănâncă ASTA fac cel mai adesea diabet

Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…

o oră ago

Un nou val de aer polar lovește România. Alertă de ploi și furtuni

Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. O zodie este atenționată! Nu ignorați aceste SEMNE până pe 10 Noiembrie

Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…

2 ore ago

Lovitură pentru sute de mii pensionari! Nu vor mai primi aceşti bani

Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…

12 ore ago

Citeste si: