Sari la conținut

Cum se transformă gândurile în boli? Rămâi fără cuvinte. Ai mare GRIJĂ!

Din cuprinsul articolului

Pe lângă sechelele psihologice, manifestările fizice sunt frecvente și în cazurile de anxietate sau depresie. Prin urmare, gândurile negative pot deveni boli?

Atitudinile pesimiste ajung să fie legate de sănătatea mintală mai proastă, dar și fizică. Având în vedere acest lucru, una dintre întrebările care ar trebui puse este modul în care gândurile negative devin boli.

Să vedem, deci, care sunt mecanismele care explică această interacțiune.

Oamenii au o mare putere mentală care ne aduce lucruri pozitive, dar poate aduce și efecte mai puțin dorite. Cred că toți ne-am gândit la un moment dat că o să ne doare capul și, în cele din urmă, am ajuns să ne doare capul.

Stările de anxietate, tristețe, depresie sau stres, au capacitatea de a modifica modul în care ne bate inima sau felul în care respirăm, ceea ce transmite întregului corp mesaje care îți spun că ceva se întâmplă și că ar trebui să fii atent.

Așa cum gândurile noastre pot provoca boala, ele ne pot aduce și sănătatea. Când avem gânduri negative sau catastrofale, pline de deznădejde și întuneric, simțim corpul într-un mod diferit față de atunci când avem gânduri pozitive, optimiste și pline de speranță.

Și aceastea nu sunt doar senzații, este felul în care corpul nostru răspunde la ceea ce gândim și simțim. Gândurile și emoțiile noastre sunt strâns legate de corpul nostru, deoarece ele se nasc în el și sunt distribuite prin el.

Așadar, are loc o relație de feedback profundă, în care un gând este convertit în mesaje chimice și hormonale și aceste semnale, la rândul lor, spun lumii noastre emoționale cum ne simțim și cum reacționăm, scrie Noticias.

ROLUL STRESULUI

Cred că cel mai bun exemplu al conexiunii minte-corp se găsește în răspunsul la stres. Stresul este un răspuns fizic în care întregul nostru organism este activat pentru a lupta împotriva unei anumite amenințări.

Dar interpretarea a ceea ce este o amenințare pentru noi vine din mintea noastră. În acest fel, pentru unii oameni o promovare la locul de muncă poate fi o mare amenințare, în timp ce pentru alții, promovarea este ceva dorit și nu reacționează cu stres.

Cheia este modul în care interpretăm ceea ce ne aduce viața și, de asemenea, evaluarea pe care o facem cu privire la abilitățile noastre de a face față acestei amenințări. Odată ce răspunsul la stres s-a dezvoltat, corpul nostru începe să funcționeze într-un mod diferit…

Sistemul imunitar accelerează și funcționează optim timp de câteva săptămâni, până când este epuizat și nu poate face față unei astfel de activări.

Inima ne bate mai repede pentru a putea fugi de ceea ce ne amenință, dar după câteva săptămâni, inima începe să lucreze forțat.

Respirația se schimbă atunci când suntem stresați, respirând mai repede și mai superficial decât de obicei. Și dacă petrecem luni de zile stresați, acest mod de a respira devine modul obișnuit în care respirăm, alterându-ne bătăile inimii și alte funcții esențiale.

La fel se întâmplă și cu pancreasul nostru, care reduce producția de insulină pentru a crește glicemia, dar dacă petrecem luni sau ani cu acel nivel de stres, putem avea probleme cu diabetul.

După cum puteți vedea, ceva care vine din mintea noastră (interpretarea unei amenințări) modifică modul în care întregul nostru corp funcționează. De aceea, sănătatea mintală nu se întâmplă doar în minte, sănătatea mintală este și sănătatea fizică.

Amintiți-vă că tot ceea ce gândiți și simțiți se traduce în hormoni care sunt distribuiți în corpul vostru. De aceea gândurile și emoțiile au multe de spus despre sănătatea noastră fizică.

Ai grijă de gândurile tale, reglează-ți emoțiile, acordă-ți timp să te relaxezi și vei vedea cum se schimbă toată viața ta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel