Sari la conținut

Cum se simte o tumoare pe creier? Simptomele care ar trebui să te trimită urgent la medic

cancer
Sursă foto: Getty Images
Modalitați de reducere a cancerului

Este dificil să ne gândim la o boală mai amenințătoare decât cancerul cerebral. Cu toate acestea, mulți oameni ignoră simptomele îngrijorătoare, cum ar fi durerile de cap inexplicabile sau modificările neurologice, presupunând că acestea sunt legate de ceva mult mai puțin grav. Însă recunoașterea timpurie a simptomelor poate face o mare diferență.

„Milioane de oameni au dureri de cap în fiecare an, dar aproape toți nu au tumori cerebrale”, spune Dr. David Baskin, neurochirurg la Houston Methodist. „Acestea fiind spuse, este foarte important să raportați medicului dumneavoastră simptomele neurologice persistente. Dacă este vorba de cancer cerebral, cu cât intervenim mai devreme, cu atât rezultatul este mai bun.”

Cancerul cerebral apare atunci când celulele anormale se formează și cresc în țesutul creierului, sau din țesutul nervos sau din celulele de susținere din jurul acestuia. În plus, tumorile cerebrale apar adesea ca urmare a răspândirii cancerului din altă parte a corpului.

Din cauza spațiului limitat din interiorul craniului, tumorile apasă pe zonele vitale ale creierului pe măsură ce cresc, iar presiunea din interiorul craniului crește, provocând simptome și complicații grave.

Cancerul cerebral poate fi dificil de tratat, dar perspectiva nu este neapărat sumbră. Progresele în tehnicile de chirurgie cerebrală și alte terapii continuă să evolueze și există mai multe opțiuni ca niciodată pentru îndepărtarea tumorilor, încetinirea creșterii lor și prevenirea recidivelor.

Înțelegerea cancerului cerebral

Cu mai mult de 100 de tipuri diferite, s-ar putea spune că tumorile cerebrale sunt aproape la fel de complexe ca și creierul însuși.

Un mod important de clasificare a acestora este în benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel