Din cuprinsul articolului
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge) pentru a depista din timp riscul de diabet şi pentru a monitoriza evoluţia bolii dacă deja aţi primit acest diagnostic din partea medicului specialist.
În cazul diabetului, este important să fii atent la alte simptome și semne, cum ar fi setea excesivă, urinarea frecventă, pierderea în greutate și oboseala excesivă. Dacă observi aceste simptome sau ai preocupări cu privire la starea ta de sănătate, este important să consulți un medic pentru evaluare și diagnostic adecvat.
De asemenea, este bine să verificaţi periodic şi alţi indicatori specifici pentru diabet, printre care culoarea şi aspectul urinei.
Excesul de glucoză din sânge obligă rinichii să lucreze mai mult pentru a o filtra, ceea ce duce la călătorii mai dese la baie.
Diabetul poate afecta rinichii, determinându-i să elimine proteină în urină, condiție cunoscută sub numele de proteinurie. Aceasta poate schimba aspectul și mirosul urinei și poate indica o deteriorare a funcției renale, potrivit bzi.ro.
În general, o urină normală are o culoare galben deschis până la galben închis, iar această culoare este dată de o substanță numită urobilină, care rezultă din descompunerea hemoglobinei din sânge. Dacă urinezi în mod regulat și ai o culoare normală a urinei, nu trebuie să îți faci griji în legătură cu diabetul din cauza culorii urinei.
Persoanele care suferă de diabet pot experimenta anumite modificări ale urinei, care pot fi legate de nivelul crescut al zahărului din sânge și de alte complicații asociate diabetului.
Din cauza poliuriei (urinări frecvente), persoanele cu diabet pot să piardă multă apă și pot deveni deshidratate. Urina poate deveni mai concentrată și de culoare mai închisă din cauza deshidratării. Persoanele cu diabet au un risc mai mare de a dezvolta infecții urinare din cauza prezenței zahărului în urină, care poate crea un mediu propice pentru bacterii.
Când nivelul zahărului din sânge este ridicat (hiperglicemie), rinichii pot să nu mai poată reține tot zahărul și acesta poate trece în urină. Prezența zahărului în urină, cunoscută sub numele de glicozurie, poate face ca urina să devină mai vâscoasă sau mai lipicioasă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…