femeie insarcinata, indiferent cat de fericita este ca va deveni mama, tot isi pune numeroase intrebari cu privire la cum va fi ea dupa nasterea copilului.
Iata cateva din cele mai frecvente intrebari pe care si le pun femeile cu privire la modificaril corpului in timpul sarcinii si dupa nastere!
Cat va dura pana ce uterul se va micsora si va reveni la normal
Cand o sarcina ajunge la termen, uterul femeii este deja cu 15 ori mai greu decat normal – si asta nu include si “continutul”. Totodata, capacitatea uterului este 500 de ori mai mare decat inainte de conceperea copilului. Dar doar la cateva minute dupa venirea pe lume a bebelusurlui, contractiile aparute fac ca uterul sa se micsoreze, ajung la dimensiunea normala de aproximativ un pumn. In total, dureaza aproximativ o luna pana cand uterul revine la normal, atat in dimensiune, cat si in greutate. Pe de alta parte, chiar si dupa aceasta perioada, multe femei arata in continuare ca si cum ar fi insarcinate in cateva saptamani, adica au burtica. Acest lucru se intampla pentru ca muschii abdominali s-au intins considerabil in timpul sarcinii si dureaza ceva timp pana revin la normal. Cea mai buna si rapida metoda de a-ti recastiga forma abdomenului este, fara doar si poate, sa faci sport regulat, bineinteles, in masura in care medicul considera ca nu te expui niciunui fel de risc.
Cat o sa slabesc dupa nastere?
Este normal sa te ingrasi intre 12 si 15 kilograme in timpul sarcinii. Mai mult de atat indica nereguli in alimentatia femeii insarcinate sau o predispozitie genetica la luarea in greutate. In momentul nasterii, este clar ca “scapi” de trei-patru kilograme, adica de greutatea bebelusului care iese din burta. Acestor kilograme impropriu zis slabite li se mai adauga cateva care reprezinta masa placentei, a lichidului a amiotic si a sangelui pierdut. In medie, o femeie pierde doar in timpul nasterii aproape sase kilograme.
Continuarea pe Lyla.ro
Sezonul Săgetătorilor le oferă nativilor mai multă poftă de viață ca niciodată şi se anunţă…
În această săptămână, influențele astrologice și mesajele runice prezentate de Alina Bădic și Mihai Voropchievici…
Guvernul oferă un nou ajutor financiar pentru persoanele defavorizate. În acest scop, autorităţile au modificat…
Un nou studiu, publicat în revista științifică Alzheimer’s Association, relevă că medicamentele pentru afecțiunile cardiovasculare…
Hipertensiunea arterială este atunci când citirile variază în mod constant de la 140 mmHg sau mai…
Cum să nu vă mai roadeți unghiile? Unul dintre obiceiurile „urâte” comune este roaderea unghiilor.…