Sari la conținut

Bolile de inimă pot fi prevenite dacă faci aceste schimbări rapid

Sursa foto: DWF
Cum se diagnostichează hematuria

Atunci când vorbesc despre prevenția bolii coronariene ischemice, medicii spun că cel mai important pas este schimbarea stilului de viață. În felul acesta se poate face și prevenția deoarece se reduc inclusiv factorii de risc ai afecțiunii, dar și tratamentul în cazul în care există un diagnostic.

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să previi boala coronariană ischemică:

  • Trebuie să oprești fumatul. Sunt studii care au demonstrat că oprirea fumatului este cea mai importantă măsură preventivă. Mai mult, oprirea fumatului ajută și la prevenirea dar și la agravarea cardiopatiei ischemice.
  • Regim alimentar sănătos. Dieta sănătoasă duce la reducerea riscului de boala cardiovasculară. De asemenea trebuie să nu te îngrași. Orice exces ponderal favorizează creșterea colesterolului, a trigliceridelor și favorizează formarea plăcilor de aterom pe pereții vaselor de sânge. Și consumul de sare trebuie redus serios. Este indicat să incluzi în dieta ta fibre, să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete.
  • Să faci sport. Activitatea fizică realizată zilnic a fost asociată cu o scădere a riscului de apariția a bolilor de inimă. Cel mai bine este să vorbești cu medicul tău cardiolog care îți poate oferi informații cu privire la tipul de exerciții fizice pe care este bine să le faci.
  • Hipertensiunea atrială trebuie menținută sub control, de multe ori cu tratamentul pe care ți l-a recomandat medicul și prin controale regulate.
  • Dislipidemia trebuie și ea ținută sub control. Mai exact, dislipidemia va fi controlată cu ajutorul regimului alimentar dar și cu ajutorul medicamentelor. Ținta tratamentului este reducerea nivelului de colesterol rău.
  • Diabetul zaharat. Este un principal factor de risc al bolilor coronariene. Dacă persoana în cauză are diabet zaharat, controlul glicemiei este esențial.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel