Din cuprinsul articolului
Ficatul are o funcție specifică care este crucială pentru dezvoltarea optimă a organismului, cum ar fi purificarea sângelui și stocarea energiei sub formă de zahăr.
Acest organ, considerat cel mai mare din corpul uman, are o importanță vitală. În consecință, o alimentație echilibrată va ajuta la menținerea acestuia, dar o investigație recentă a mai scos la iveală faptul că aportul de coriandru va ajuta la curățarea acestuia.
Utilizarea coriandrului ca agent natural care ajută la curățarea ficatului va fi crucială, deoarece, datorită acestei proceduri și alimentației sănătoase, organul va putea funcționa corect, primind aport de sânge prin sânge oxigenat din artera hepatică și sânge bogat în nutrienți din vena portă hepatică.
În acest sens, și producția de bilă va fi mai eficientă, ajutând la eliminarea deșeurilor și la descompunerea grăsimilor din intestinul subțire.
Coriandru este o plantă care oferă beneficii ficatului deoarece elimină grăsimea care se acumulează în organism și scade nivelul de colesterol LDL.
La rândul său, conține vitaminele A, C și K, în timp ce potasiul, fierul și calciul vor fi și ele eficiente în curățarea organului. În plus, un detaliu nu minor este că coriandrul îndepărtează metalele grele care pot fi dăunătoare sănătății, precum aluminiul și mercurul.
În acest sens, vă recomandăm să adăugați coriandru la alimentația dumneavoastră echilibrată pentru a facilita activitatea ficatului.
O modalitate simplă de a-l consuma va fi prin infuzie. Cu o cană de apă și trei ramuri de coriandru vei obține efectele dorite.
Primul pas este spălarea ramurilor plantei; apoi se fierbe in apa si in momentul fierberii adauga coriandru spalat corespunzator.
La final, lasati apa si coriandru sa fiarba sapte minute, opriti focul si mai lasati acest amestec sa se odihneasca timp de zece minute. Odată ce procedura este încheiată, infuzia va fi gata de băut.
Sursă FOTO: Unsplash
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…