Din cuprinsul articolului
Un pahar de ceai de anghinare nu este cea mai obișnuită băutură pentru a te relaxa, dar este surprinzător de bun pentru sănătatea ta generală.
Ceaiul de anghinare este un ceai pământesc și benefic preparat din frunzele, tulpina și rădăcinile plantei de anghinare. Cunoscută științific sub numele de Cynara scolymus, majoritatea oamenilor sunt familiarizați doar cu anghinarea ca aperitiv sau le place să mănânce inimile de anghinare murate.
Ideea de a prepara un ceai cu această legumă neobișnuită datează de mii de ani, de la vechii greci și romani, și rămâne un remediu viabil pentru multe afecțiuni comune de sănătate.
Gustul ceaiului de anghinare este neașteptat de plăcut, cu o aromă dulce, netedă, destul de subtilă. În ciuda dulceaței, există o notă pământească pe care unii oameni încearcă să o acopere cu puțin îndulcitor natural. Oricum ai alege să-l prepari, acest ceai unic poate avea niște efecte foarte impresionante asupra sănătății.
Ceaiul de anghinare bogat în nutrienți conține vitamine, folați și minerale precum fosfor, zinc și fier care au beneficii pentru sănătatea ficatului și ajută la detoxifierea organismului. Alte beneficii pentru sănătate ale ceaiului de anghinare pot include scăderea tensiunii arteriale, sprijinirea pierderii în greutate și optimizarea proceselor digestive.
Această legumă este foarte densă în antioxidanți, cum ar fi quercetina și rutina, precum și vitamina C, toate acestea pot ajuta la protejarea pielii de bolile cronice și stresul oxidativ, prevenind astfel ridurile, petele de vârstă și petele în general.
Într-o notă similară, nivelurile dense de antioxidanți ale anghinării vă pot ajuta, de asemenea, să evitați efectele negative ale radicalilor liberi asupra restului corpului și, de asemenea, ajută la scăderea riscului de boli cronice.
Acest ceai este cunoscut pentru scăderea tensiunii arteriale și a nivelului general de colesterol, ceea ce poate preveni afecțiuni precum ateroscleroza, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral.
Există câteva urme de minerale în acest ceai care pot suprima pofta de mâncare, ceea ce poate ajuta la prevenirea supraalimentării și ajută la atingerea obiectivelor de scădere în greutate.
Studiile arată că ceaiul de anghinare este capabil să mărească curățarea ficatului și să reducă toxicitatea în organism, ceea ce poate ajuta metabolismul și reduce presiunea asupra sistemului imunitar.
Puteți prepara anghinare acasă, cu condiția să nu o beți imediat, deoarece procesul necesită puțin timp. Deci haideți să începem cu rețeta.
Ingrediente
Instrucțiuni
Pentru a face ceai de anghinare, mai întâi, tăiați anghinarea, îndepărtând straturile și păstrând doar legumele. Fierbeți 1,5 galoane de apă pentru 4 anghinare. Lasă apa să fiarbă aproximativ 20 de minute.
În timp ce fierbe, acoperiți vasul cu un capac. Odată fiartă, lasați capacul deasupra și lăsați anghinarea să se infuzeze în apă pentru încă 20 de minute. Acest lucru va ajuta la extragerea mai multor nutrienți.
După aceea, scoateți anghinarea una câte una.
Stoarceți sucul dintr-o lămâie și adăugați-l în ceai pentru a spori aroma. De asemenea, puteți adăuga o linguriță de miere sau orice alt îndulcitor doriți. Cu toate acestea, mierea este considerată a fi mai sănătoasă. În plus, puteți adăuga o crenguță de rozmarin pentru a da un plus de aromă generală.
Bucurați-vă de ceașca caldă de ceai cu prietenii și familia.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…