Sari la conținut

Cum se piaptana corect podoaba capilara ca sa nu iti mai cada parul

Nu doar produsele de hairstyling sunt responsabile de felul in care arata parul nostru, ci si modul in care ne pieptanam are o pondere mare in aspectul podoabei capilare.

 

Oricand ne confruntam cu o problema a parului, fie ca se electrizeaza usor, fie ca se ingrasa repede, fie ca este lipsit de volum, ne schimbam samponul, balsamul si alte produse de ingrijire a parului. Insa rareori ne punem problema ca aspectul inestetic al podoabei capilare ar putea fi generat de periajul incorect al parului.

 

Iata cele mai frecvente greseli comise in periajul parului!

 

1. Pietanatul de la radacina spre varfuri

 

Pieptanatul parului care incepe de la radacina si coboara spre varfuri deterioreaza podoaba capilara. Firele de par se rup, iar foliculii sunt chiar smulsi. Este una dintre cele mai frecvente greseli in periajul parului. Acesta trebuie sa inceapa, de fapt, de la varfuri. Prinde o suvita de par si incepe sa o descurci cu un pieptan sau o perie cu zimti lati de la varfuri, urcand treptat pe lungimea parului, pe masura ce descurci firele, spre radacina. In felul acesta nu risti sa-ti deteriorezi foliculii, iar firele de par sunt mai putin expuse riscului de rupere.

 

2. Periajul pe par ud

 

Periajul parului atunci cand este ud determina extinderea fibrelor de par pana la rupere. Acest proces fragilieaza parul semnificativ. Pietanatul parului trebuie sa aiba loc abia dupa ce ai absorbit cat ai putut de mult apa din par cu un prosop, iar in prima faza trebuie sa folosesti un pieptan sau o perie cu zimti foarte lati, rari. Abia dupa uscarea parului poti recurge si la o ustensila de descurcat cu zimti mai desi.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel