Din cuprinsul articolului
Cum se menține în formă Regele Charles și soția sa. La ce trucuri apelează ca să nu se îngrașe Regele Charles și soția sa, Camilla. Ei respectă cu sfințenie anumite reguli alimentare care îi ajută să se mențină.
Tom Parker Bowles, fiul Reginei Camilla, dezvăluie ce mănâncă membrii familiei regale în cartea sa care va fi lansată în curând.
Tom, în vârstă de 49 de ani, a scris un articol pentru The Daily Mail despre diferitele cerințe culinare ale monarhilor, înainte de lansarea cărții sale, „Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III”.
Potrivit lui Tom Parker Bowles, Regina Camilla, 77 de ani, și Regele Charles, 75 de ani, adoră „mâncare simplă, sănătoasă și de sezon”. El a adăugat că mesele lor sunt supravegheate de bucătarul-șef regal Mark Flanagan, care călătorește cu ei la diferitele lor proprietăți.
Regele Charles, „adevărat erou al alimentației”
Tom l-a descris ca pe un „adevărat erou al alimentației”, care „practică ceea ce predică”, mai ales când vine vorba de durabilitatea alimentelor. El a spus despre cămara regelui este adesea umplută cu „bunătățile de sezon de pe proprietățile sale regale”, inclusiv „vânat, carne de vită și de miel”, plus fructe și legume precum „mazăre, căpșuni, zmeură și sfeclă”. „Nu există risipă la masa Regelui Charles”, a spus Tom.
Autorul cărții de bucate a remarcat, de asemenea, că tatăl său vitreg „nu mănâncă deloc prânzul” și adesea sare peste masă în favoarea unui ceai de după-amiază „relaxat”, o tradiție veche de secole în rândul regalității britanice și ceva ce, potrivit lui, monarhul ia în serios. Ceaiul de după-amiază, a spus Tom, este servit în mod tradițional la ora 17.00, iar alături ar putea servi „macarons, napolitane, biscuiți, praline, împreună ouă fierte pe pâine prăjită, creveți și sandwich-uri” umplute cu „pui, somon afumat, șuncă și muștar”.
Regina Camilla optează adesea pentru o cină „relaxată”
Cât despre mama sa, autorul a povestit că «mănâncă un prânz foarte ușor», adesea sub formă de «un bol de supă de pui» sau «somon afumat». De asemenea, Regele Charles și Regina Camilla optează adesea pentru o cină „relaxată”. Cu toate acestea, Tom Parker Bowles a precizat că banchetele oficiale nu sunt deloc relaxate, deoarece oaspeții sunt adesea serviți cu trei feluri de mâncare la mesele lungi amenajate la St. George’s Hall din Windsor sau în sala de bal din Palatul Buckingham. El a spus că meniurile sunt „încă scrise în franceză” și sunt trimise regelui și reginei pentru aprobare înainte de eveniment.
În cartea sa, Tom aprofundează, de asemenea, alimentele și poftele culinare ale monarhilor anteriori, inclusiv ale regretatei Regine Elisabeta și ale Prințului Philip, și modul în care bucătarii de la diferitele reședințe de la Palatul Buckingham, Sandringham și Balmoral le pregătesc mesele.