Sari la conținut

Cum se face dulceața de piersici! Rețetă parfumată din 3 ingrediente

sursa foto pixabay

Dacă preferați mâncarea făcută în casă, această rețetă vă va impresiona cu siguranță. Cu doar trei ingrediente, veți putea crea cel mai delicios gem de piersici pentru a acoperi produse de patiserie, prăjituri, pâine prăjită, clătite și orice altceva doriți.

Abia așteptăm să împărtășim cu tine pașii de realizare a gemului. Vă asigurăm că prepararea acestuia este extrem de ușoară. Chiar și gazdele cu cunoștințe culinare minime vor reuși să facă față sarcinii.

Cum se face dulceața de piersici?

Iată care sunt produsele pe care ar trebui să le aveți la îndemână:

  • 5 kg piersici
  • 2 kg zahăr
  • 1 linguriță de oțet

Pregătire:

Începeți prin a curăța piersicile. Apoi tăiați-le în cuburi și transferați-le într-un recipient emailat. Presărați-le cu zahăr și lăsați-le să se odihnească peste noapte.

A doua zi, se toarnă oțetul peste fructele confiate și se transferă într-un vas mare de copt.

Preîncălziți cuptorul și puneți-le la copt într-un loc cald. Dulceața este gata atunci când piersicile s-au îngroșat și siropul seamănă cu mierea.

După ce gemul s-a răcit, se pune cu lingura în borcane și se sterilizează timp de 7-8 minute, nu mai mult.

Acest gem este divin de delicios și la fel de aromat. Nu uitați să îl încercați!

Tu cum faci cel mai delicios compot de pere?

Cel mai important lucru este să selectați cu atenție fructele cu care veți face compotul. Acestea nu trebuie să fie nici prea coapte, nici prea verzi. De preferință, ar trebui să optați pentru un soi aromat, astfel încât să fiți siguri de compoturi fine pe care le veți mânca cu plăcere.

Iată lista de ingrediente de care veți avea nevoie:

pentru 12 porții:

  • 5 kg pere
  • 1 1/4 kg zahăr
  • 2 l. apă

Cum se prepară compotul:

Începeți prin a tăia perele. Tăiați-le în fâșii pe lungime și distribuiți-le în borcane. Adăugați zahăr. Raportul trebuie să fie de 1:4 față de fructe. Adăugați apă, iar cantitatea trebuie să fie cu cel puțin 1,5 mai mare decât fructele.

Următorul pas este să închideți borcanele. Aranjați-le într-un recipient adecvat și puneți prosoape între ele, astfel încât să nu se ciocnească în timpul gătitului. Sterilizarea durează 15 minute. Se scot apoi din apă și se întorc cu capul în jos pentru a se sigila pentru mult timp.

Încercați această rețetă, veți fi plăcut surprinși.

Perele sunt fructe dulci, în formă de clopot, care au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Ele pot fi consumate crocante sau moi.

Nu sunt doar delicioase, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate susținute de știință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel