Din cuprinsul articolului
Compoturile sunt unul dintre alimentele de iarnă pe care bunicile și mamele noastre le respectau profund. În trecut, acestea nu pierdeau nicio ocazie de a umple depozitul întunecat (cămara) cu fructe și legume delicioase, conservate și care așteptau să fie gustate.
Astăzi vom împărtăși una dintre acele rețete care erau venerate în caietele bunicii. Suntem bucuroși să vă dezvăluim cum să faceți singuri un compot delicios de pere, și asta cu puține ingrediente și aproape fără efort. Este timpul să începem.
Tu cum faci cel mai delicios compot de pere?
Cel mai important lucru este să selectați cu atenție fructele cu care veți face compotul. Acestea nu trebuie să fie nici prea coapte, nici prea verzi. De preferință, ar trebui să optați pentru un soi aromat, astfel încât să fiți siguri de compoturi fine pe care le veți mânca cu plăcere.
Iată lista de ingrediente de care veți avea nevoie:
pentru 12 porții:
- 5 kg pere
- 1 1/4 kg zahăr
- 2 l. apă
Cum se prepară compotul:
Începeți prin a tăia perele. Tăiați-le în fâșii pe lungime și distribuiți-le în borcane. Adăugați zahăr. Raportul trebuie să fie de 1:4 față de fructe. Adăugați apă, iar cantitatea trebuie să fie cu cel puțin 1,5 mai mare decât fructele.
Următorul pas este să închideți borcanele. Aranjați-le într-un recipient adecvat și puneți prosoape între ele, astfel încât să nu se ciocnească în timpul gătitului. Sterilizarea durează 15 minute. Se scot apoi din apă și se întorc cu capul în jos pentru a se sigila pentru mult timp.
Încercați această rețetă, veți fi plăcut surprinși.
Perele sunt fructe dulci, în formă de clopot, care au fost savurate încă din cele mai vechi timpuri. Ele pot fi consumate crocante sau moi.
Nu sunt doar delicioase, ci oferă și multe beneficii pentru sănătate susținute de știință.
6 beneficii pentru sănătate
1. Ajuta la reglarea glicemiei
Acest fruct este optim pentru persoanele care suferă de diabet sau rezistență la insulină, deoarece este bogat în fibre și are un indice glicemic scăzut, crescând foarte puțin zahărul din sânge.
2. Sănătatea gastrointestinală
Atunci când este consumată cu coajă, ajută la reglarea intestinului și la combaterea constipației deoarece este bogată în fibre. Unele studii indică, de asemenea, că ar putea preveni cancerul de stomac și colorectal, deoarece, pe lângă fibre, este un fruct bogat în antioxidanți precum vitaminele A și C și flavonoide.
În plus, consumul regulat de pere stimulează eliberarea de sucuri gastrice și digestive, ceea ce îl fac un fruct ușor digerabil și chiar este o opțiune excelentă de consumat în timpul recuperării de la toxiinfecțiile alimentare, mai ales atunci când există vărsături.
3. Intareste sistemul imunitar
Deoarece este bogată în vitamina C și alți compuși antioxidanti, consumul regulat de pere cu coaja ajută la creșterea apărării organismului, reduce inflamația și contribuie la producerea de globule albe, care sunt responsabile de protejarea organismului, evitând apariția boli precum gripa, de exemplu.
4. Are grijă de sănătatea inimii
Para este bogată în fibre precum pectina, care ajută la reducerea colesterolului „rău” LDL și previne formarea plăcilor de grăsime în artere, prevenind boli precum ateroscleroza, atacurile de cord și accidentul vascular cerebral. Pe lângă aceasta, pera este bogată în potasiu și conține proprietăți vasodilatatoare care ajută la prevenirea și reglarea hipertensiunii arteriale.
5. Întărește oasele și îmbunătățește pielea
Para este bogată în minerale precum magneziu, mangan, fosfor, calciu și cupru, contribuind la reducerea pierderii minerale osoase și evitând probleme precum osteoporoza sau osteopenia.
În plus, reduce efectele îmbătrânirii asupra pielii, precum ridurile și petele întunecate, deoarece este bogat în antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi care se acumulează în organism.
6. Favorizează pierderea în greutate
Para te ajuta sa slabesti deoarece este un fruct care furnizeaza putine calorii, este bogat in fibre care ajuta la reducerea poftei de mancare si are efect diuretic, care favorizeaza eliminarea excesului de lichid retinut in organism.