Din cuprinsul articolului
Cum se depozitează corect pâinea. Pâinea este o prezență constantă în aproape orice gospodărie, dar este frustrant să descoperi că pâinea proaspăt cumpărată s-a mucegăit în doar câteva zile.
Cu toate acestea, potrivit unui expert în alimentație, mucegăitul pâinii ar putea fi rezultatul unor greșeli în modul de depozitare, iar respectarea unor metode corecte ar putea prelungi durata de păstrare cu până la șapte zile, conform informațiilor furnizate de Mirror.
Cât de mult te preocupă locul și modul în care îți depozitezi pâinea? Maurizio Leo, un brutar experimentat, a subliniat că mulți cred că cel mai bun loc pentru a păstra pâinea este frigiderul, deoarece acesta menține prospetimea multor alte alimente pentru o perioadă mai îndelungată. Cu toate acestea, punerea pâinii în frigider poate fi o idee foarte proastă și ar trebui evitată cu orice preț.
Expertul, cunoscut și ca fondator al The Perfect Loaf, a explicat cu fermitate: „Este crucial să nu depozitați pâinea în frigider. Deși poate părea paradoxal, frigiderul, în ciuda reputației sale de conservator al alimentelor, va accelera procesul de îmbătrânire al pâinii mai mult decât dacă ar fi păstrată la temperatura camerei”.
În schimb, Maurizio a promovat „metoda sa preferată” pentru menținerea prospețimii pâinii, și anume înfășurarea acesteia în Bee’s Wrap, o folie alimentară din ceară de albine. Această tehnică este populară printre brutari, deoarece păstrează pâinea suficient de moale, dar nu excesiv de moale. „Trebuie doar să înfășurați pâinea în folie și să o acoperiți bine. Această folie captuseală cu ceară de albine se va mula perfect pe forma pâinii”, a explicat brutarul.
Pe măsură ce pâinea îmbătrânește, își pierde treptat umiditatea, ceea ce o face să pară veche. Cu toate acestea, stocarea acesteia într-un recipient etanș poate crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului.
Folia din ceară de albine ajută la protejarea pâinii, permițându-i în același timp să respire adecvat, prevenind astfel acumularea de umezeală în interior și menținându-o proaspătă pentru o perioadă mai îndelungată.
În cazul în care preferați să economisiți bani și să nu achiziționați Bee’s Wrap, puteți utiliza tehnici de depozitare mai simple folosind probabil materiale pe care deja le aveți în bucătărie.
„Pungile de hârtie simple și prosoapele de bucătărie sunt, de asemenea, eficiente în prevenirea uscării excesive a pâinii”, a subliniat expertul.
Dacă nu aveți altceva la îndemână, puteți utiliza și o pungă de plastic. După ce ați învelit pâinea, este important să o depozitați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui, precum o cutie de pâine.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…