Categories: Ştiri sănătate

Cum se apără anestezistul tânărului mort înaintea operației la cot: Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Mă jur cu mâna pe Biblie

Cum se apără anestezistul tânărului mort înaintea operației la cot: Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Mă jur cu mâna pe Biblie.

Un tânăr de 28 de ani a murit în urma unui accident banal. Acesta s-a accidentat în cursul zilei de 8 martie, atunci când alunecat la o partidă de fotbal.

A ajuns la spitalul din Vatra Dornei, în aceeași seară, unde a fost diagnosticat cu fractură la nivelul cotului, iar medicii au spus că are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Pe data de 13 martie, tânărul de 28 de ani a fost internat în spital unde i s-au făcut mai multe analize și teste pentru pregătirea operației.

Pe 15 martie a intrat în operație, iar în timpul procedurii de anestezie a intrat în stop cardiorespirator.

A fost resuscitat, însă la scurt timp a făcut un nou stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit. Potrivit conducerii spitalului, manevrele de resuscitare au durat circa 70 de minute.

Anestezistul de la Spitalul Municipal din Vatra Dornei: Totul s-a desfășurat după protocol

Managerul spitalului a declarat că anestezistul care a aplicat pacientului anestezia are vârsta de peste 65 de ani şi o vastă experienţă profesională, iar spitalul nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

La rândul său, Mihai Simu, medicul anestezist, dă asigurări că a respectat întocmai protocolul și că nu-și poate explica reacția pacientului.

„Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă. A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat.

Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat.

Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a declarat dr. Simu.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

19 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

40 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

60 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: