Sari la conținut

Cum se apără anestezistul tânărului mort înaintea operației la cot: Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Mă jur cu mâna pe Biblie

Cum se apără anestezistul tânărului mort înaintea operației la cot: Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Mă jur cu mâna pe Biblie.

Un tânăr de 28 de ani a murit în urma unui accident banal. Acesta s-a accidentat în cursul zilei de 8 martie, atunci când alunecat la o partidă de fotbal.

A ajuns la spitalul din Vatra Dornei, în aceeași seară, unde a fost diagnosticat cu fractură la nivelul cotului, iar medicii au spus că are nevoie de o intervenție chirurgicală.

Pe data de 13 martie, tânărul de 28 de ani a fost internat în spital unde i s-au făcut mai multe analize și teste pentru pregătirea operației.

Pe 15 martie a intrat în operație, iar în timpul procedurii de anestezie a intrat în stop cardiorespirator.

A fost resuscitat, însă la scurt timp a făcut un nou stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit. Potrivit conducerii spitalului, manevrele de resuscitare au durat circa 70 de minute.

Anestezistul care s-a ocupat de tânărul mort în sala de operație spune că inima pacientului a cedat VIDEO | adevarul.ro

Anestezistul de la Spitalul Municipal din Vatra Dornei: Totul s-a desfășurat după protocol

Managerul spitalului a declarat că anestezistul care a aplicat pacientului anestezia are vârsta de peste 65 de ani şi o vastă experienţă profesională, iar spitalul nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

La rândul său, Mihai Simu, medicul anestezist, dă asigurări că a respectat întocmai protocolul și că nu-și poate explica reacția pacientului.

„Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă. A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat.

Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat.

Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a declarat dr. Simu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel