Performanţele sexuale ale bărbaţilor scad, în timp, ca şi dimensiunile de care sunt atât de preocupaţi. Ce înseamnă normalitate în acest subiect explică medicii şi studii care au cercetat problema.
Lungimea penisului nu mai e demult un subiect tabu. Odată cu înaintarea în vârstă însă, este normal ca bărbaţii să sufere o serie de transformări care ţin de mărime, aspect şi performanţă sexuală.
Toate aceste schimbări produc efecte atât la nivel psihologic, cât şi la nivel fizic. Scăderea stimei de sine, impotenţa ori lărgirea prostatei sunt doar câteva dintre pericolele care îi pasc pe bărbaţi. Toate pot fi ţinute însă sub control.
Numărătoarea inversă, după 40 de ani
Pe măsură ce înaintează în viaţa de adult, scade şi performanţa sexuală a unui bărbat. De vină este nivelul redus al testosteronului: nu se mai „aprind” atât de repede şi au probleme în a-şi păstra erecţia.
Mai mult, „durata de viaţă” a unui penis începe să expire după 40 de ani.
Conform studiilor, până ating pragul pensionării, doar 30% din bărbaţi mai pot fi consideraţi potenţi.
Un studiu european realizat în urmă cu câţiva ani arăta că 47% dintre reprezentanţii sexului tare sunt nemulţumiţi de proporţiile organului lor sexual.
La 30 de ani, penisul unui bărbat normal poate să atingă şi 15 cm, pentru ca până la 70 să se trezească cu numai 12,5 cm. De vină sunt inflamaţiile arterelor, ce împiedică sângele să ajungă la organ.
Cercetările au arătat că, în timp, penisul devine mai puţin sensibil, ceea ce diminuează şansele de a atinge plăcerea.
MARJE
Cât sex e normal să facă un bărbat într-o lună
Standardele în ceea ce priveşte numărul de contacte sexuale într-o lună sunt destul de ridicate la americani, ei fiind singurii care au efectuat astfel de studii pe criterii ştiintifice. Marjele sunt însă foarte mari şi depind de la caz la caz, fiind normal ca într-o perioadă mai dificilă numărul de raporturi sexuale să fie mai mic.
Informaţiile care urmează sunt doar orientative.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…