Din cuprinsul articolului
Tratamentul țigănesc, vechi de secole. Este binecunoscut faptul că febra este primul simptom al unei afecțiuni. Cauzele pot să fie variate, dar cele mai frecvente cauze ale febrei sunt virusurile și bacteriile.
În contextul actual al pandemiei de coronavirus, oamenii au devenit foarte sensibili la orice simptom de răceală.
Astîzi, indiferent de afecțiunea care a provocat febra, medicii recomandă și prescriu medicamente care să o scadă, pentru a evita degradarea stării de sănătate. În trecut, însă, oamenii nu aveau acces la medicamente.
Pentru tratarea diverselor afecțiuni recurgeau la leacurile băbești pe bază de plante medicinale, care erau foarte eficiente. Plantele erau procurate chiar de către femei în sezonul de cultivare a acestora, erau puse la uscat și depozitate pentru a fi la îndemână la nevoie.
În zilele noastre, nu se mai practică prea mult culesul plantelor medicinale, decât în scop comercial. Din fericire, însă, pot fi găsite în magazinele de specialitate, sub diverse forme, fie uscate, fie sub formă de ceaiuri la plic, vrac, sub formă de tincturi, alifii sau capsule.
Tratamentul țigănesc pentru scăderea febrei
Cu toate că piața medicamentelor este foarte variată, foarte multe persoane s-au întors spre natură. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de leacurile pe care natura le oferă și cu care s-au tratat secole la rând înaintașii noștri.
Rosemary Gladstar este un celebru herbalist american. Și-a început activitatea în herbalism în California și a fondat Școala de Studii pe bază de plante din California, în Forestville, California, prima școală de plante din California, în 1978.
Fitoterapeutul Rosemary Gladstar, recomandă pentru scăderea febrei, o rețetă țigănească veche de secole. Această rețetă a fost transmisă din generație în generație. Este un remediu cu care se tratau de febra nomazii țigani de-a lungul timpului.
Ingrediente
- 1 parte de flori de soc;
- 1 parte frunze de mentă;
- 1 parte de flori de coada-șoricelului.
Tratamentul țigănesc. Mod de preparare
Preparați o infuzie concentrată din aceste plante, folosind între 4-6 linguri de plante uscate sau proaspete într-un borcan de un litru. Turnați apă clocotită peste plante până când umpleți borcanul. Lăsați la infuzat o jumătate de oră, apoi strecurați ceaiul.
Mod de utilizare
Pentru a declanșa transpirația, se consumă câte o jumătate de cană la fiecare 30 de minute.
De îndată ce ați început să transpirați, reduceți cantitatea, consumând o jumătate de cană la fiecare oră și continuați până când febra dispare.