Din cuprinsul articolului
Fructele uscate nu numai că prelungesc aroma verii, dar ne oferă și o savoare aparte.
Prunele uscate sunt o sursă excelentă de potasiu, magneziu, calciu, fier și provitamina A (beta-caroten) și niacină sau B3. Vitamina C, care este mai abundentă în fructele proaspete, se pierde în timpul uscării. Sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile, ceea ce le conferă proprietăți sănătoase pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal.
Doctorul rus Lisa Afinskaya a evidențiat efectul miraculos al prunelor uscate pentru colesterol. Aceasta a constatat că aceste fructe sunt extrem de folositoare mai ales pentru persoanele în vârstă:
„Aveți nevoie de 50 de grame din acest fruct pe zi pentru a reduce colesterolul și markerii inflamatori din organism”, spune medicul rus.
Prunele uscate reprezintă o sursă de nutrienți precum borul, vitamina K și calciu, care au efecte protectoare și ajută la formarea și menținerea celulelor osoase; din acest motiv, ele acționează în prevenirea și tratarea osteoporozei.
Studiile arată că prunele uscate pot reduce riscul de osteoporoză la femeile aflate la menopauză, astfel că este indicat să consumați cel puțin 1 prună pe zi pentru a obține acest beneficiu.
„Este un adevărat superaliment pentru oase. Acest fruct câștigă meritat laurii de cel mai bun fruct pentru aparatul osos-articular. Pruna albastră conține multe substanțe importante care protejează oasele: vitamina K, magneziu, potasiu, bor, cupru și polifenoli. Alte fructe uscate (caisele uscate, stafidele, mango uscat și altele) nu au astfel de proprietăți în beneficiul oaselor”, spune Lisa Afinskaya, scrie România TV.
Principalele beneficii ale prunelor sunt următoarele:
Cheia pentru a beneficia de pe urma consumului acestui fruct deshidratat constă în cantitatea consumată, care trebuie să fie în porții mici, deoarece atunci când fructul este deshidratat toți nutrienții sunt mai concentrați și este mai bogat în calorii.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…