Charles Duhigg, om de știință și autorul cărții „Puterea Obișnuinței”, susține că deține secretul renunțării la obiceiurile proaste.
Fie că este vorba despre renunțarea la tutun sau despre încetarea bârfei, spune acesta, oamenii ar trebui să înceapă cu pași mici. „Așa se explică succesul programului Alcoolici Anonimi, structurat în 12 etape și care îi învață pe oameni să-și schimbe rutina zilnică”, arată Duhigg.
În plus, neurocercetătorii au descoperit că obiceiurile se formează într-o zonă a creierului numită „basal ganglia”, responsabilă și pentru emoții sau amintiri. „Ne-am obișnuit să facem anumite lucruri în anumite momente. De aceea e bine să ne schimbăm obiceiurile când schimbăm și mediul, adică în vacanță. Nu va mai exista o pauză de masă după care să fumezi și nici un șef care să te enerveze suficient de tare, încât să-ți aprinzi o țigară”, explică omul de știință american.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…