Sari la conținut

Cum scapi de INSOMNIE. Profesorul Ciurea: ”Toți probabil ați avut sau aveți, este foarte grav”

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. dr. Vlad Ciurea

Din cuprinsul articolului

Cum să pui capăt insomniilor! Neurochirurgul Vlad Ciurea lansează bomba. De curând, doctorul Vlad Ciurea a discutat pe larg despre insomnie și cauzele pentru care suferim de aceasta.

Renumitul neurochirurg trage un semnal de alarmă și precizează că acest fenomen este unul extrem de grav.

„Toți probabil ați avut sau aveți insomnii, este foarte grav. Toți avem asta și din nefericire pot scădea sistemele, la doamne sistemul endocrin nu mai funcționează, iar asta e protecția corpului feminin, iar dacă nu se mai secretă în somn, se produc mari dereglări. Se spune „Dormi copile să crești mare”, pentru că în somn se secretă hormonul de creștere. Sunt multe elemente. Copilul nu mai are liniștea de dinaintea somnului, el se culcă cu tableta în mână. Alt element este faptul că e preocupat de multe lucruri, bea suc seara, alimentația nu-l mai lasă să doarmă”, a declarat profesorul Vlad Ciurea în cadrul unei conferințe realizate de Mihai Morar.

În plus, doctorul a subliniat că sunt multe motive care pot provoca insomnie, printre care o alimentație deficitară și stresul.

Și copiii suferă de insomnii

Vlad Ciurea a precizat, de asemenea, că până și copiii mici experimentează astfel de stări, fapt care nu face decât să îi streseze.

„Cea mai bună mâncare este bucătăria țăranului. Starea de stres de peste zi, poate i se cer prea mult, uitați-vă ce ghiozdan are un copil, îi rupe spatele, solicitările părinților, certurile, el ce să mai facă? Nu au timp de relaxare. Fiecare etapă trebuie să aibă programul ei, copilul nu trebuie certat, dar cu anumite limite pe care i le dai. Această supraîncărcare nu vine cu nimic bun”, a mai spus neurochirurgul.

Alt element care ne poate tulbura odihna este telefonul.

„În spitalul în care lucrez, directorul spitalului a cerut ca toate telefoanele să fie afară. Când am fost în Austria și Germania, telefoanele erau în afara sălii de operație. La noi mai apare câte un mesaj important și atunci răspunde o asistentă, nu doctorul din operație. Telefonul este un stres de multe ori. Trebuie ca viața să curgă, nu să fie cu interferări de acest gen. Disciplina este antidotul stresului”, a conchis medicul Vlad Ciurea, potrivit RTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel