Din cuprinsul articolului
Cum scapi de herpes într-o singură zi. Lidia Fecioru: „Se retrage instantaneu”.
Herpesul bucal, declanșat de virusul Herpes Simplex 1, este un virus ADN care provoaca leziuni sub forma de vezicule grupate în buchet, umplute cu lichid, in si in jurul gurii.
Acesta se poate transmite de la alți purtători, prin contact direct, sau prin folosirea unor obiecte contaminate (folosirea aceluiași prosop, aceleiași periuțe de dinți, o sticlă de apă din care a băut o persoană purtătoare).
Cum scapi de herpes într-o singură zi. Lidia Fecioru: „Se retrage instantaneu”
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, la Antena 3, care este metoda naturală prin care scapi de herpes.
„Tinctura de valeriană este foarte bună pentru a vindeca herpesul. Când simțim că avem ceva la gură sau în alte părți sau zona zoster, care este virusul herpetic, când începe să ne piște un pic, luăm o vată și tamponăm foarte bine, timp de 2-3 minute cu corvalol de 4-5 ori în acea zi.
Și… la revedere, se retrage instantaneu. Îl găsim la plafar, este tinctură de valeriană.
Dacă ne stresăm, putem pune câteva picături în apă și bea, ca să ne liniștim sistemul nervos. Valeriana este și pentru tensiunea arterială, dar în primul rând pentru sistemul nervos”, a explicat Lidia Fecioru.
Ce este herpesul bucal. Simptome
Virusul Herpes Simplex 1 poate rămâne în stare latentă toată viața, fără simptome, ori poate recidiva în anumite perioade.
Astfel exista doua tipuri de virus herpes simplex:
- VHS-1: provoaca in primul rand herpes oral (mai rar poate aparea si la nivel genital), manifestandu-se prin leziuni in jurul gurii si pe fata, fiind responsabil de aproximativ 80% din cazurile de infectii herpetice orale;
- VHS-2: este, in general, responsabil pentru focarele de herpes genital.
Deși în general este asimptomatică, erupția virusului poate fi precedată de înroșirea zonei și senzații de arsură sau mâncărime.
Ulterior, în zona afectată apar structuri de vezicule dureroase, umplute cu lichid transparent, care se vor sparge și vor forma o crustă gălbuie.
Perioada de incubatie pentru herpesul oral, adica perioada de timp dintre contactul cu virusul si aparitia simptomelor este de 2-12 zile. Cei mai multi oameni manifesta simptome dupa aproximativ 4 zile.
Zona este afectată în acest fel în jur 7-14 zile, după care crusta cade, fără să lase cicatrici. Leziunile pot reaparea in anumite situatii stresante.