Asa numitul aspect de barbie dubla este un fenomen destul de neplacut provocat de diversi factori. Intr-adevar de cele mai multe ori este dat de depozitele de grasime acumulate sub nivelul barbiei. Insa, surprinzator, uneori predispozitia catre barbia dubla este mostenita sau dobandita ca rezultat al obisnuintei de a-ti privi picioarele, de a dormi pe perne inalte sau de a citi culcat.
Ce este mai exact barbia dubla ?
Barbia dubla e, in general, un pliu de piele plin cu grasime. Aceasta apare mai frecvent la oamenii mai ”plinuti”, dar nu numai. Mai apare la persoane cu barbia mica sau situata mai inapoi decat ar trebui. Sau e mostenita.
Cum corectam barbia dubla ?
”In cazul excesului de grasime, se poate apela la o lipoaspiratie faciala ce consta in extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locala sau generala. La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizata pentru ca se retrage dupa lipoaspiratia zonei” ne spune chirurgul estetician dr. Calin Dobos.
La acesta interventie medicul foloseste niste canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. La fel de bine se poate utiliza si laserul pentru a elimina surplusul de grasime. Uneori, pentru a obtine rezultate foarte bune, se poate recurge si la o tehnica de reintinerire, cum ar fi liftingul facial.
Ca urmare a interventiei se va obtine un contur mai bun al mandibulei, linia barbiei va fi accentuata, iar gatul va capata un aspect mai tanar si mai lung.
”Daca este un fals exces de piele (la persoanele cu barbia mica), un implant de barbie este solutia. In cazul unui pliu de piele fara grasime, excizia chirurgicala este o solutie. Sau, daca se face lifting facial inferior si gat, pliul se intinde cu aceasta ocazie”, explica dr. Calin Dobos.
Bine de stiut inainte de operatie
Investigatiile necesare pentru interventia de corectare a barbiei duble sunt hemograma (numarul de globule albe si rosii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma si masurarea tensiunii arteriale.
Inainte cu 10 zile de interventie trebuie sa intrerupeti orice tratament cu aspirina sau alte anticoagulante. In ziua de dinaintea operatiei este recomandata o alimentatie usoara, iar cu 6 ore inainte de interventie nu mancati si nu beti nimic.
Dupa operatie
Postoperator se pune la nivelul zonei lipoaspirate un bandaj elastic special care se va purta 2-3 saptamani. Bandajul ajuta la refacerea uniforma a pielii si impiedica amplificarea edemelor. Edemul postoperator se remite in 3-4 saptamani iar rezultatul final este vizibil la 6 saptamani.
Activitatea poate fi reluata dupa aproximativ 72 de ore, in functie de amploarea interventiei. Activitatile de birou vor putea fi reluate dupa sapte zile, iar cele care presupun un efort fizic excesiv, dupa o luna.
In primele 2 zile dupa operatie este recomandat sa dormiti doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefactii sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile (daca e vorba de lifting facial) se indeparteaza in mod obisnuit la 10-14 zile dupa operatie.
Disconfortul local se poate reduce prin medicatie antialgica indicata de medicul chirurg si anestezist.
Posibile complicatii
Complicatiile in urma acestei interventii sunt, in general, rare si minore. In unele cazuri pot aparea neplaceri precum hematomul, seromul, modificari temporare ale sensibilitatii pielii in zonele in care s-a intervenit sau mici denivelari tegumentare, dar care sunt temporare, disparand ulterior.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…