Din cuprinsul articolului
Încercați să vopsiți ouăle în mod tradițional – folosind condimente, alimente și plante! Se pare că propria ta bucătărie și natura îți pot oferi tot ce ai nevoie. Este distractiv și ceva diferit de încercat. Notă: veți dori să vopsiți aceste ouă cu cel puțin o zi înainte pentru cele mai vii culori.
Oul de Paște simbolizează o viață nouă, iar colorarea ouălor este o tradiție de lungă durată. Sigur, acele vopsele artificiale fac niște culori strălucitoare distractive, dar există o modalitate mai bună de a vă vopsi ouăle fierte tari – murarea cu toți coloranții naturali. De la turmeric la afine la sfeclă, este frumos să vezi cum diferite alimente creează culori diferite; ouăle se „transformă” fără baghetă magică!
Culori de vopsea naturale
Iată câteva ingrediente diferite de colorare pe care le-am testat și care par să funcționeze cel mai bine:
- Galben: Două lingurițe de turmeric măcinat pentru a îngălbeni ouăle.
- Roz: O cană de sfeclă mărunțită pentru a transforma ouăle în roz
- Albastru: O cană de varză violetă sau roșie tocată pentru a transforma ouăle în albastru.
- Albastru: o ceașcă de afine pentru a transforma ouăle în albastru.
- Mov: O cană de coajă de ceapă roșie pentru a transforma ouăle în roșu sau violet.
- Maro: o pungă de ceai negru pentru a face ouăle maronii.
- Portocaliu: O cană de coajă de ceapă galbenă tocată pentru a transforma ouăle în portocaliu.
Cum să faci coloranți naturali
În primul rând, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. (Scoateți ouăle fierte tari din frigider cu aproximativ 20 de minute înainte de a avea nevoie de ele.)
Pentru fiecare culoare de ou, veți avea nevoie cam de aceleași ingrediente (cantitate ingrediente per ou):
- 1 cană apă
- 1–2 lingurițe de oțet alb
- Colorantul dorit (turmeric, afine, sfeclă, varză violetă etc.)
- Opțional: 1 până la 2 linguri sare,
- Opțional: 1 până la 2 linguri de zahăr brun deschis (sau zahăr obișnuit dacă nu aveți)
Instrucțiune de vopsire
- Aduceți apa, sarea, zahărul și ingredientul colorant la fierbere, apoi reduceți focul pentru a fierbe ingredientele timp de aproximativ 30 de minute.
- Adăugați 1 până la 2 lingurițe de oțet alb pentru a ajuta coaja de ou să absoarbă colorantul.
- Înmuiați ouăle în soluția călduță. Cu cât sunt mai mult lăsate în apa vopsită, cu atât culoarea este mai vie. Putem să lăsăm ouăle să stea peste noapte la înmuiat
- Lăsați ouăle să se usuce. Apoi le masăm pe fiecare cu puțin ulei vegetal și să lustruim cu un prosop.
Acum, puteți ascunde ouăle colorate, puteți mânca ouăle sau le puteți folosi ca decorațiuni frumoase în Duminica Paștelui!