Din cuprinsul articolului
Unguent extraordinar, recomandat în multe probleme ale pielii, cu uimitoare efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice. Avem rețeta acestei creme minune, remediu eficient a cărui aplicare este recomandată de două, trei ori pe zi.
Rostopasca (Chelidonium majus) este cunoscută drept una dintre cele mai eficiente plante pentru tratarea problemelor pielii. Denumirea de „iarbă de negi” pe care a primit-o încă din Evul Mediu, vă ajută să vă faceți o idee despre eficiența acestei plante.
Dacă pe plan intern, preparatele pe bază de rostopască au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice și de stimulare a secrețiilor digestive, preparatele pentru uz extern, ca unguentul sau crema de rostopască, prezintă acțiune antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă și antitumorală.
Ingrediente: 80 -100 g rostopască proaspătă tăiată mărunt, 50 ml ulei de măsline, 100 ml ulei de nucă de cocos, 15-20 g ceară de albine
Într-un recipient emailat sau de yena se adaugă uleiul de cocos și de măsline, ceara de albine și planta tocată cât mai mărunt. Se pune pe foc mic și se amestecă în mod continuu, cu o lingură de lemn, timp de 15 minute.
Se îndepărtează vasul de pe foc și se lasă la răcit, până a doua zi, când se va încălzi din nou conținutul și se va strecura printr-un tifon. Cât încă este călduț, se depozitează în recipiente mate sau închise la culoare. Se păstrează la rece și poate fi folosită maximum trei luni.
Crema de rostopască se va aplica local, de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate. Cu crema de rostopască preparată în casă se pot trata afecțiuni ale pielii precum negi, furuncule, tăieturi, răni infectate, eczeme, psoriazis, pete de bătrânețe, herpes, impetigo, tuberculoza pielii, lupus, scabie, piele crăpată sau veruci.
Înainte de a folosi crema de rostopască, este recomandată testarea produsului pe o porțiune mică a pielii. În cazul în care nu se produc reacții alergice, crema poate fi folosită cu încredere.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…