Din cuprinsul articolului
O dietă bogată în junk food și zahăr poate fi distructivă pentru sănătatea cardiovasculară. S-ar putea să fi auzit despre cum colesterolul se poate acumula în arterele tale și pune presiune inutilă asupra inimii tale.
Majoritatea oamenilor se bazează pe diluanți ai sângelui și pe alte medicamente (statine) pentru a combate efectele colesterolului crescut, dar afecțiunea poate fi gestionată cu ușurință doar prin alimente.
Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la acumularea de placă în pereții arterelor, îngustarea arterelor și provocând o afecțiune numită ateroscleroză. Acest lucru afectează fluxul de sânge în întregul corp și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Există două tipuri principale de colesterol:
Nivelurile ridicate de colesterol LDL sunt cauzate de obicei de fumat, alimentație necorespunzătoare, inactivitate, diabet și sunt legate de obezitate. Pentru a spune simplu, colesterolul ridicat, în cele mai multe cazuri, este pur și simplu o reflectare a unui stil de viață nesănătos.
Când colesterolul este oxidat, duce la acumularea de placă în pereții arterelor, care întărește și îngustează arterele și provoacă o afecțiune numită ateroscleroză.
Placa este formată din colesterol, grăsimi, calciu, deșeuri celulare și fibrină, care se găsesc în interiorul pereților noștri arteriali și dăunează celulelor care sunt deja acolo, provocând inflamații.
Acum știm că colesterolul LDL prezintă un risc pentru sănătate doar dacă este oxidat.
Colesterolul oxidat și grăsimea oxidată sunt adevărații dușmani. Corpurile noastre le tratează ca pe substanțe străine și stimulează citokinele inflamatorii să le deterioreze și să le omoare prin inflamație.
Faptul că colesterolul LDL este foarte predispus la oxidare explică de ce o creștere a colesterolului LDL duce în mod normal la o creștere a riscului de boală coronariană.
Colesterolul oxidat care ne blochează arterele și provoacă boala coronariană provine din două surse:
Uleiurile și grăsimile alimentare tind să se oxideze atunci când sunt încălzite, uscate, îmbătrânite, expuse la lumină și altfel procesate chimic. O dietă bogată în uleiuri vegetale este inconfundabil periculoasă.
Un fapt mai puțin cunoscut este că zahărul oxidează la fel ca uleiurile și grăsimile. Glucoza, și în special fructoza, produc multe produse de oxidare atunci când sunt îmbătrânite, încălzite sau prelucrate în alt mod.
Studiile au arătat că persoanele care prezintă un risc grav de atac de cord în măsura în care au nevoie de o intervenție chirurgicală de bypass au colesterol LDL oxidat ridicat, nu colesterol LDL normal.
Din fericire, este posibil să obțineți antioxidanți din alimente pentru a neutraliza radicalii liberi și pentru a inversa daunele pe care le provoacă celulelor și organelor.
Să ajungem la rețeta noastră de reducere a colesterolului cu 3 ingrediente naturale.
Această rețetă oferă organismului dumneavoastră nutrienți care vă pot ajuta la descompunerea colesterolului rău și la curățarea arterelor pe măsură ce treceți la un stil de viață mai sănătos.
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Cum se utilizează:
Bea zilnic pe stomacul gol cu două ore înainte de masă. Combinați cu exerciții fizice de 3 ori pe săptămână.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…