Categories: Stil de viaţă

Cum să-ți stimulezi metabolismul și să slăbești după 40 de ani. Ai nevoie neapărat de aceste vitamine și minerale

Din cuprinsul articolului

Cum să slăbești după 40 de ani. După 40 de ani, femeile sunt mult mai predispuse la hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet, osteoporoză, artrită şi obezitate. Acum începe să se piardă din masa musculară, densitatea oaselor scade, iar metabolismul consumă mai mult decât asimilează.

Menopauza este aproape, iar variaţiile hormonilor feminini au o influenţă foarte mare asupra organismului. În această perioadă, diferenţele ponderale sunt foarte mici, dar kilogramele acumulate se pierd foarte greu.
O dietă sănătoasă constă într-un aport mai mare de proteine şi un necesar zilnic de 1.800 de calorii.

Cum să slăbești după 40 de ani

–         Aveţi nevoie de o alimentaţie bogată în vitamine, în special vitamina C (puternic antioxidant) şi complexul vitaminelor B (tonifică pielea şi muşchii), cât şi minerale, precum calciu (previne osteoporoza), magneziu şi fosfor.

–         Eliminaţi alimentele cu mult colesterol (carne de porc, smântână, ouă, lapte şi unt) şi înlocuiţi-le cu iaurt degresat, peşte oceanic, broccoli, roşii şi citrice.

–         Consumaţi mai multe fibre, pentru că dau senzaţia de saţietate şi favorizează digestia, previn acumularea kilogramelor în plus, constipaţia şi reduc nivelul colesterolului.

–         Nu uitaţi de cele 30 de minute zilnice de mişcare, deoarece aceasta încetineşte procesul natural de îmbătrânire a corpului!

–         Dacă doriţi să urmaţi diete de slăbire, este bine să le alegeţi pe cele bazate pe fructe şi legume, dar şi pe produse lactate.

–         Evitaţi curele de slăbire drastice, prin înfometare ori regim strict vegetarian.

–         La micul dejun optaţi pentru cereale integrale, pâine neagră, produse lactate, fructe sau salată de legume.

–         Este important ca, începând cu această vârstă, să luaţi suplimente alimentare, în special minerale, asociate cu vitamine.

–         Prânzul trebuie să fie săţios şi să conţină 50% legume verzi şi 50% legume uscate şi carne.

–         La cină mâncaţi alimente uşoare, bogate în minerale şi vitamine, ca lactatele, fructele şi legumele.

–         Renunţaţi sau consumaţi în cantităţi foarte mici alcool, cafea şi mâncăruri condimentate. Beţi în schimb multă apă şi două căni cu ceai verde pe zi.

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

21 de minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

40 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

o oră ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

2 ore ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Citeste si: