Cum sa-ti redobandesti sanatatea in doar 3 luni? Celebru nutritionist chinez. Reteta minune
Din cuprinsul articolului
Cum sa-ti redobandesti sanatatea in doar 3 luni? Celebru nutritionist chinez. Reteta minune.
Cheng Lee, un celebru nutritionist chinez, a propus o reteta simpla si economica, pentru redobandirea generala a starii de sanatate. Renumitul specialist a pornit de la premisa ca toate ingredientele remediului sau trebuie sa fie simple si accesibile.
Cheng Lee a insistat ca de amestecul sau trebuie sa se bucure oamenii simpli, fara mari posibiltati materiale. Nutritionistul chinez a ales sfecla, morcovul si marul, deoarece contin toate elementele necesare sanatatii.
Celebru nutritionist chinez. Reteta minune
Pentru a prepara acest remediu aveti nevoie de
1 sfecla mica,
2 morcovi,
1 mar.
Stoarceti sucul din acest produse, fara a le mesteca.
Le puteti amesteca abia peste o ora, pentru ca este nevoie de ceva timp pentru ca ele sa-si elibereze toti compusii.
Dupa cum vezi, totul este simplu, genial de simplu! Atentie: aceasta bautura nu trebuie consumata de persoanele cu diabet, diaree, urolitiaza si cu probleme gastrice.
Beneficii sfecla
Betacianina, substanta care se gaseste in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului!
Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei.
Impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange.
Abunda in vitamine precum B1, B2, B2, C si acid folic, extrem de benefice pentru organism.
Contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.
Contine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
Continutul crescut de potasiu din sfecla, ajuta la intarirea muschiului inimii.
Sucul de sfecla rosie este cunoscut pentru efectul de scadere a tensiunii arteriale si, prin urmare, previne atacurile de inima si bolile cardiovasculare.
Beneficii morcov
Imbunatatesc vederea.
Sunt bogati in betacaroten, un compus care se transform in mod natural in vitamina A atunci cand sunt consumati. Cu cat morcovul este mai oranj, cu atat este mai bogat in betacaroten.
La nivelul retinei, vitamina A se transforma in rodopsina, un pigment purpuriu care te ajuta sa vezi noaptea. In plus, betacarotenul protejeaza impotriva degenerarii maculare (afectiune care include o varietate de boli de natura oftalmologica) si a cataractei.
Previn cancerul.
Studiile arata ca morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, mamar si de colon cu pana la o treime datorita continutului de falcarinol, un pesticid natural din componenta acestora.
Previn aparitia bolilor cardiace.
Acestia scad nivelul colestrolului rau care cauzeaza ateroscleroza, iar fibrele pe care le contin elibereaza fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii contin potasiu, care ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, si tin presiunea sangelui sub control.
Morcovii au efect antirid.
Sunt bogati in antioxidanti care protejeaza celulele pielii si lupta impotriva radicalilor liberi.
Contribuie la detoxifierea ficatului, ajuta la vindecarea acneei, previn deshidratarea si ajuta la uniformizarea tenului.
Beneficii mere
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiaza plamanii, scad mucoasa si cresc fluidele corporale.
Otetul de mere poate ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi.
Studiile indica faptul ca zilnicul consum de mere (cel putin un mar pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui mar inainte de masa a ajutat femeile sa piarda cu pana la 33% mai mult in greutate, fata de femeile care nu au consumat un mar.
Un mar contine doar intre 50-80 de calorii si nu are nici o grasime sau continut sodiu.
Sunt o sursa bogata de vitaminele C, A si flavonoide, continand totodata cantitati mai mici de fosfor, fier si calciu.
Sunt o foarte buna sursa de potasiu, care promoveaza la randul ei sanatatea inimii.