Cum să-ți protejezi plămânii. Alimente anti-poluare care trebuie să le incluzi în dieta zilnică

Cum să-ți protejezi plămânii. Impactul poluării aerului asupra plămânilor este mare. Din cauza poluării în marile orașe ale lumii, au apărut tot mai multe probleme de sănătate legate de piele, ochi, precum și de probleme respiratorii.

Poluarea aerului poate irita căile respiratorii, lăsându-I pe cei mai sensibili fără aer sau să prezinte alte simptome precum răceală sau tuse. Persoanele cu afecțiuni pulmonare anterioare pot simți o agravare a simptomelor lor, cum ar fi un atac de astm sau o acutizare a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC), potrivit timesofindia.indiatimes.com.

Există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni sau a minimiza impactul poluării aerului asupra plămânilor. Una dintre acestea este consumul de alimente care sunt benefice pentru o bună sănătate a plămânilor.

Turmeric

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale vindecătoare. Este bogat în antioxidanți și cu un conținut ridicat de proprietăți antiinflamatorii. Componenta curcuminei din turmeric ajută la curățarea tractului respirator și la stimularea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva infecțiilor virale.

Semințele de in

Semințele de in sunt sănătoase pentru plămâni, dar și pentru inimă. Acestea sunt bogate în fitoestrogeni și acizi grași Omega-3, care pot ajuta în lupta împotriva reacțiilor alergice, cum ar fi cele cauzate de poluare. Acestea pot fi prăjite și consumate direct, sau adăugate în rețete precum fulgi de ovăz, boluri smoothie, salate etc.

Busuioc

Acest superaliment poate ajuta la ameliorarea simptomelor legate de poluarea atmosferică. Le puteți fierbe în apă sau le puteți adăuga în ceaiul zilnic. Potrivit experților în sănătate, consumul regulat de suc de tulsi, (consultați medicul pentru doză) poate ajuta la eliminarea poluanților din tractul respirator.

Păstrarea unei plante de tulsi în casă este, de asemenea, benefică, deoarece planta generează mult oxigen și, de asemenea, absoarbe gaze nocive precum monoxidul de carbon, dioxidul de carbon și dioxidul de sulf.

Coacăz indian

Un alt antioxidant puternic, bogat în vitamina C, amla ar trebui să facă parte din dieta ta zilnică. Îți stimulează imunitatea pentru a lupta împotriva infecțiilor. Atunci când alegeți amla, experții recomandă să optați pentru cele coapte și aurii, deoarece sunt mai hrănitoare, în comparație cu amla crudă, verde.

Puteți adăuga avocado în salate

Legume cu frunze verzi

Odată cu debutul anului, legumele cu frunze verzi, precum spanacul, sunt din nou de sezon. Acest lucru face ca acesta să fie un moment excelent pentru a mânca saag și palak-paneer sau suc verde, deoarece spanacul, împreună cu alte legume cu frunze verzi, este bogat în antioxidanți. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea inflamației pulmonare. Aceste alimente combat radicalii liberi din organism, al căror exces poate fi dăunător pentru sănătate.

Recent Posts

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 minute ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

31 de minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

o oră ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

2 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

3 ore ago

Citeste si: