Cu ajutorul unei cure de detoxifiere “de urgenţă”, care poate fi urmată timp de trei zile, scăpaţi de 1,5 -2 kilograme. Sunt permise doar lactatele, seminţele, fructele şi legumele.
Prima zi:
Micul dejun: Suc din 2-3 grapefruit-uri, în care puneţi o lingurinţă de spirulină (se găseşte la farmacii). O ceaşcă de ceai de plante, cu miere.
Prânz: O salată mare din castraveţi, roşii, ardei roşu, ardei galben, ţelină, morcovi, ridichi, broccoli şi multe frunze de pătrunjel, asezonată cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Un pahar de suc obţinut din 2 portocale, 1 măr, 2 morcovi, 1-2 cm de rizom crud de ghimbir, tulpină de ţelină.
Cină: o salată din sfeclă roşie, ceapă, usturoi, untişor, salată, andive, mentă, asezonată cu ulei extravirgin de măsline. Se mai consumă nectarul obţinut la blender dintr-o jumătate de ananas proaspăt şi o felie de pepene galben.
A doua zi:
Micul dejun:150 ml de iaurt, magiun de Topoloveni şi 300 de ml de apă plată cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Ulterior, se poate lua o gustare care conţine: 2-3 morcovi, jumătate de tulpină de ţelină, jumătate de lămâie verde, omogenizate la blender şi eventual diluate cu apă plată, 5-6 miezuri de nucă, o ceşcuţă de stafide.
Prânz: Salată de seminţe crude de dovleac, de floarea soarelui, morcov ras, ardei roşu şi galben, roşii, ridichi, rondele de ţelină, asezonată cu vinegretă obţinută din ulei de măsline cu zeamă de lămâie. Se bea şi ceai de mentă.
Gustare după-amiază: o banană şi un nectar preparat la blender din 2-3 piersici sau nectarine, o legătură de mentă proaspătă, o linguriţă de magiun de Topoloveni.
Cina: Legume la grătar, roşii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapă, vinete, cartofi dulci. Se pot stropi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Se mai pot consuma 4-6 migdale dulci sau miezuri de nucă. Se bea o ceaşcă de ceai de plante medicinale aromate (mentă, fenicul, rozmarin, muşeţel).
REŢETĂ
Dieta de a treia zi
Micul dejun
Salată de fructe din pere, mere, struguri, ananas, mango. Iaurt natural cu o linguriţă de fulgi de ovăz şi magiun de Topoloveni. Se bea o ceaşcă de ceai verde, neîndulcit şi un pahar de nectar la blender din 1-2 pere, o ceaşcă de zmeură şi una de căpşuni.
Prânz
Supă rece din roşii, ceapă, usturoi, castraveţi, andive, pătrunjel frunze şi rădăcină, morcov, piper negru, toate măcinate. Se serveşte cu pâine integrală. Se bea ceai verde, neîndulcit. După-amiază, se mai poate consuma un fruct proaspăt: măr, pepene, cireşe, pară, zmeură etc.
Cină
Se prepară “al dente” paste de grâu dur, se asezonează cu ulei de măsline şi cu un sos pesto cu busuioc. Se poate servi cu puţină brânză proaspătă, cu seminţe de pin. Se adugă o salată din ardei, roşii, ceapă, usturoi cu ulei de măsine şi zeamă de lime.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…