Sari la conținut

Cum să-ţi controlezi emoţiile prin raţiune. Curs de îmbunătaţire a calităţii vieţii

Romexpo organizează, în perioada 25-28 februarie 2016, Festivalul de spiritualitate, medicină  alternativă,  şi terapii complementare. Oana Sorescu, specialist în EFT va susţine în fiecare zi a festivalului, între orele 13:00-14:00, seminarii de eliberare emotională.

Tehnicile de Eliberare Emoţională (EFT) sunt o combinaţie între acupresură chineză şi psihologie modernă, un instrument extrem de eficient de îmbunătăţire a vieţii pe multiple nivele: mental, emoţional şi fizic. Sunt o nouă cale de abordare a sănătăţii, una dintre cele mai revoluţionare descoperiri din domeniul psihologiei şi medicinei din ultimul secol.

Oana Sorescu a fost diagnosticată, cu ani in urmă, cu o boală necruţătoare. I s-au dat două luni de viaţă, dar a învins boala. Ea a înţeles că tot ce se petrece în vieţile noastre şi, mai ales în corpurile noastre, depinde de felul în care noi percepem realitatea, de convingerile şi credinţele noastre.

Oana a studiat diferite domenii de medicină  alternativă, iar acum este consilier de dezvoltare personală, prin metodele EFT şi reprogramarea matricei mentale, singura din România cu o asemenea specialitate.

“Cauza tuturor emoţiilor negative este existenţa unei întreruperi în circuitul energetic al corpului” (G. Craig). Într-adevăr, corpul uman are o natură profund electrică, informaţia se transmite de-a lungul nervilor prin semnale electrice date de depolarizarea din aproape în aproape a membranei neuronale. EEG şi EKG se bazează întocmai pe înregistrarea activității electrice a creierului şi a inimii.

Când experimentezi o stare emoţional negativă, de mânie, supărare sau teamă, creierul intră în stare de alertă. Reacţia de tip “luptă sau fugi” este o reacţie tipică a creierului vechi sau reptilian, necesară omului de altă dată pentru a se proteja de primejdiile de moarte. În zilele noastre, de cele mai multe ori, acest mecanism este declansat nu de un factor extern, dar doar de percepţia noastră (emoţie negativă, amintire, traumă, convingeri limitative).

Studii ştiinţifice demonstrează scăderea cu 25% a nivelului de cortisol, hormon al stresului, după doar 20 de minute de EFT. Aceste date devin şi mai puternice dacă considerăm că, după 20 de minute de Psihoterapie Cognitiv – Comportamentală, tehnică de psihoterapie modernă considerată ştiinţific a fi cea mai eficace, nivelul de cortisol a rămas nemodificat (Dr. Dawson Church).

După ce a învins boala şi după ani de studiu cu profesori renumiţi din străinătate, Oana organizeză, la ROMEXPO, un curs practic despre cum să ne transformam emotiile în raţiune cu ajutorul tehnicilor de eliberare emoţională.

Ce veţi experimenta şi învaţa în cadrul cursului

Veţi primi argumentele ştiinţifice ale faptului că nu genele îţi controlează viaţa, ci percepţiile tale asupra mediului intern şi extern printr-o scurtă introducere în Epigenetica – biologia percepţiei (Dr. Bruce Lipton)

Modalităţile de eliminare a barierelor autoimpuse şi a convingerilor limitative cu ajutorul puterii gândului şi a afirmaţiilor pozitive.

În completarea ştiinţei, natura ne aduce aminte că ea este cea care ne guvernează viaţa şi veţi cunoaşte şi înţelege beneficiile remediilor florale – Dr. Bach

Tehnici de bază de eliberare emoţională – EFT

Pe ce situaţii, emoţii, sentimente funcţionează EFT

Ştiinţa din spatele tehnicii

Care sunt paşii de urmat în această tehnică

Cum să aplici EFT pentru orice situaţie

Oana Sorescu, consilier dezvoltare personală, formator, BFRP, operator avansat EFT, trăieşte cu bucurie fiecare clipă a vieţii fiind perfect sănătoasă, dar asta nu înseamnă că aşa a fost tot timpul.

Momentul culminant şi declanşator de vindecare a fost atunci când a înţeles că tot ceea ce se petrece în vieţile noastre şi, mai ales în corpurile noastre, depinde doar de noi, depinde de felul în care noi percepem realitatea, de convingerile şi credinţele noastre.

 

Mai multe info despre Oana Sorescu aici: https://www.facebook.com/oana.sorescu.10?fref=ts

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel