Sari la conținut

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a bebelușului

Pregătirea pentru nașterea bebelușului. Pe langa procesul in sine al sarcinii, viitoarea mamica trebuie sa pregateasca din timp tot ce este necesar pentru venirea celui mic. Cu o buna planfificare si organizare, poti incepe noua viata total pregatita alaturi de bebelusul tau.

Astazi, specialistii de la Stem Cells Bank iti propun 5 sfaturi utile pe care sa le aplici in perioada sarcinii astfel incat, momentul mult asteptat sa aduca doar bucurii si nu preocupari inutile.

1. Informeaza-te despre viata de mamica

Perspectiva procesului de nastere poate fi descurajanta si exista posibilitatea sa fii tentanta sa ascunzi aceste ganduri cat de mult posibil. Insa, femeile care se informeaza din timp despre nastere participa mai activ la propriul proces, ceea ce conduce la rezultate mai bune.

Poti lua in considerare participarea la diferite cursuri de parenting ale caror subiecte te intereseaza in mod special. Acestea te vor face sa te simti mai pregatita si mai increzatoare. Stem Cells Bank organizeaza 2 webinarii complet gratuite despre Sarcina si Nasterea si Puericultura si Alaptare, ambele sustinute de Sorana Muresan in zilelel de 21-22 iulie de la ora 17:00. La sfarsitul celor 2 sesiuni, vei primi gratuit Certificatul de Puericultura.

2. Gaseste un medic pediatru pentru bebelusul tau

Chiar daca pare devreme, a cauta si a cere pareri despre medici pediatrii devine o misiune care necesita timp. Astfel, discuta cu alte mamici despre acest aspect si intocmeste o lista care iti va fi de un real ajutor imediat ce bebe vine pe lume. De asemenea, gandeste-te la ce cabinet medical de familie vei dori sa-l inscrii si informeaza-te despre ce acte vei avea nevoie.

3. Pregateste-i pe fratiorii mai mari

Ideea venirii unui nou membru in familie poate necesita mai mult timp de procesat pentru ceilalti copii. De aceea, stai de vorba cu cei mici si asigura-te ca nu resimt sentimente de gelozie si confirma-le ca iubirea pentru ei nu se va schimba odata cu nasterea bebelusului. De asemenea, si animalele de companie trebuie obisnuite cu viitorul membru. Citeste articole, vizioneaza clipuri in acest sens sau poti apela chiar la un specialist de animale.

4. Informeaza-te asupra recoltarii celulelor stem

Aceasta decizie este foarte importanta intrucat nasterea este singurul moment in care se pot recolta celulele stem din cordonul ombilical. Astfel, este recomandat ca tu impreuna cu partenerul sa luati o hotarare cat mai rapida pentru a contacta din timp bancile de celule stem.

5. Relaxeaza-te

Treci printr-o perioada destul de stresanta cu transformari atat la nivel fizic, cat si mental. Ai nevoie de relaxare pentru a-ti putea echilibra energia. Cateva zile in care sa respiri aer curat, poate undeva la munte, te vor ajuta sa te energizezi si sa-ti pui ordine in ganduri.

Nasterea unui copil este cu adevarat un eveniment emotionant si special, care schimba viata oricarui om. De asemenea, acest moment reprezinta o sansa unica pentru sanatatea copilului in viitor: doar in momentul nasterii poate fi colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. In caz de nevoie, aceasta ii va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar si la varsta adulta) pentru cel putin 70 de afectiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, pana acum, boli incurabile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel