Sari la conținut

Cum să te aperi dacă ești atacat de un agresor

Femeile sunt puse des in situatii in care trebuie sa se apere singure, insa de multe ori nu reusesc si sunt supuse unor violente. Incearca sa eviti aceste situatii cu ajutorul sfaturilor urmatoare.

Gandeste-te foarte serios la cat de mult te va ajuta si participa la un curs de autoaparare, te sfatuieste Ezinearticles.

Ia o atitudine de autoaparare. Acest lucru te va ajuta sa ai mai multa incredere in tine si sa poti lupta cu agresorul tau.

Este foarte important sa fii constienta de fiecare loc in care te afli, iar daca este nesigur incearca sa pleci cat mai repede.

Atunci cand trebuie sa ajungi intr-un loc anume gandeste-te pe ce drum sa o iei. Alege-l pe cel mai luminat si mai sigur. Daca este o zona rau famata incearca sa nu mergi singura.

Invata cum sa eviti o lupta. Pentru a dezorienta un agresor este nevoie de doua persoane, insa daca nu te afli in aceasta situatie uita-te in jur si fugi pe o straduta alaturata imediat ce ai ocazia.

Autostopul nu este sigur. Evita sa apelezi la autostop, mergi cu autobuzul sau cu taxiurile.

Incearca sa nu te comporti sau sa pari o tinta usoara. Cei care ataca femeile nu sunt foarte inteligenti, insa nici foarte fraieri. Femeile care merg cu capul in jos si se uita tot timpul in jur reprezinta o tinta usoara. De asemenea, evita sa te imbeti sau sa consumi droguri atunci cand iesi in oras.

Adopta un limbaj al corpului care sa arate ca esti sigura pe tine.

Ai incredere in instinctele tale. Daca ai cea mai mica suspiciune ca esti urmarita si cineva vrea sa te atace ia atitudine, nu te gandi ca poate ti se pare. Cand simti un fior pe coloana vertebrala pregateste-te sa reactionezi.

In momentul in care esti atacata tipa cat de tare poti si apoi incearca sa iti zgarai agresorul pe fata. Nu intra in panica!

Gandeste-te ca scopul tau este sa te aperi si sa supravietuiesti, asa ca poti folosi orice pe post de arma. Un stilou sau cheile de la casa. Cel mai bine este sa ai la indemana un spray paralizant sau lacrimogen.

Practica tot timpul. Sfaturile de autoaparare pe care le inveti trebuie sa devina a doua ta natura.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel