Din cuprinsul articolului
Cum să scazi tensiunea arterială. Hipertensiunea, sau “ucigasul silentios”, aceasta boala cardiovasculara afecteaza nenumarate persoane din intrega lume. Se estimeaza ca 78 de milioane de Americani sufera de aceasta afectiune, iar 16 milioane o au si nu au un diagnostic pus.
TENSIUNEA NORMALĂ, CE VALORI ARE?
Tensiunea normală are valoarea sub 120/80 mmHg. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 120-139/80-89 mmHg se încadrează la prehipertensiune. Tensiunea cu valoarea cuprinsă între 140-159/90-99 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad I, iar tensiunea cu valoarea peste 160/100 mmHG se încadrează la hipertensiune de grad II. Dacă valoarea tensiunii depășește 180/110 mmHg, se numește criză hipertensivă. Dacă măsurată după alte 5 minute de repaus valoarea tensiunii este aceeași, sună la ambulanță.
Când ai tensiunea prea mare (hipertensiune), aceasta îți poate pune în pericol viața, provocând afecțiuni grave precum leziuni pe artere și creșterea riscului de accident vascular, infarct, insuficiență renală. Când valorile tensiunii sunt mari, este necesar să mergi imediat la medic pentru investigații de specialitate.
Nu neglija simptomele hipertensiunii: durerile intense de cap și pe o perioadă lungă, dificultatea de a respira, sângerările nazale. Cei mai importanți factori care favorizează apariția hipertensiunii sunt sedentarismul, fumatul, consumul de sare în exces, consumul de alcool, dar și stresul poate fi una dintre cauzele apariției hipertensiunii.
Metoda traditionala chinezească pentru scăderea tensiunii
Medicina traditionala chinezeasca este bazata pe conexiunile energetice intre anumite puncte de presiune intre corp si organe.
Aceasta practica presupune apasarea a 3 puncte specifice care vor scadea tensiunea in cateva minute.
Conform schemei de mai sus
Masati linia cu degetele, cea formata intre punctul 1 si 2. Repetati aceasta miscare de 10 ori pe fiecare parte a gatului, timp de 3 minute.
Apoi, aplicati presiune in punctul 3, timp de 1 minut, pe fiecare parte.
Alte metode naturale:
Redu sau chiar limitează consumul de sare. În locul acesteia, folosește la prepararea mâncărurilor plante aromatice și condimente.
Renunță chiar azi la fumat.
Începe să faci mișcare, chiar dacă aceasta înseamnă într-o primă fază 10-15 minute de mers pe jos. Propune-ți ca în fiecare zi să faci mișcare măcar jumătate de oră.
Limitează consumul de carne și grăsimi. Înlocuiește-le, cel mai bine, cu carne de pește. De asemenea, introdu în alimentația zilnică legume și fructe. Începe-ți ziua, de exemplu, cu un smoothie din legume și/sau fructe.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…