Sari la conținut

Cum să scazi febra fără medicamente? Metodă SIMPLĂ

Febra tifoidă este o infecție bacteriană cauzată de bacterii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt cruciale pentru gestionarea ei

Cum să scazi febra fără medicamente? Febra se instalează atunci când temperatura corpului depășește nivelul normal de aproximativ 37°C. Este un semn că organismul se luptă cu o boală mai veche și este deseori un simptom de infecție. Este bine de știut că temperatura prea mare poate fi cu adevărat periculoasă, motiv pentru care sfatul medicului este întotdeauna important. Pe lângă medicamente, febra poate fii scăzută printr-o metodă simplă.

De ce crește temperatura corpului?

Este o parte a unui răspuns general din partea sistemului imunitar al organismului. Febra este, de obicei, cauzată de o infecție. Pentru majoritatea copiilor și adulților, febra poate fi inconfortabilă. Dar, până la o anumită valoare nu este considerată gravă. Pentru sugari însă și pentru persoanale cu simstemul imunitare slăbit chiar și o febră scăzută poate fi un semn că este nevoie să consultați medicul. În general, febra dispare în câteva zile. Un număr de medicamente care se eliberează în mod normal fără prescripție medicală scad febra.

Cum să scazi febra fără medicamente? Metoda este la îndemâna tuturor

Potrivit Mayo Clinic, nu trebuie neapărat să tratezi febra dacă nu provoacă disconfort major și, mai ales, nu neapărat cu medicamente.

Febra – Simptome

Temperatura corpului variază ușor de la persoană la persoană și în diferite momente ale zilei. Temperatura medie a fost definită în mod tradițional ca 37 C. O temperatură luată cu ajutorul unui termometru bucal (temperatura orală) care este de 37,8 C sau mai mare este, în general, considerată a fi febră.

Alte semne și simptome ale febrei pot include: transpiraţie, frisoane, durere de cap, dureri musculare,  pierderea poftei de mâncare,  iritabilitate, deshidratare, slăbiciune generală.

Când raportați o temperatură medicului, este bine indicați atât valoarea, cât și tipul de termometru utilizat. Cum scazi febra fără medicamente Menține un nivel ridicat de hidratare.

Apă de băut, ceai rece sau suc foarte diluat sunt recomandate pentru a reface nivelul de hidratare. Purtați pijamale sau haine subțiri sau chiar puteți rămâne doar în lenjeria intimă.

Încercați să evitați să folosiți prea multe pături atunci când aveți frisoane. Faceți băi cu apă călduță (nu rece) sau folosiți comprese reci pentru a scade temepratura corpului. Băile reci, băile cu cuburi de gheață sau băile și frecțiile cu alcool pot fi periculoase și trebuie evitate.


Când trebuie să consultați medicul?

Febra în sine nu este o urgență medicală atunci când valoarea ei nu depășește 38,5-39 grade Celsius. Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care ar trebui să solicitați urgent sfatul medicului: Sugari și copii mici -Febra este un motiv special de îngrijorare la sugari și copii mici.

Sunați medicul dacă copilul dumneavoastră este: Mai mic de 3 luni și are o temperatură rectală de 38 C sau mai mare. Între 3 și 6 luni și are o temperatură rectală mai mare de 38,9 C sau are o temperatură mai scăzută, dar pare neobișnuit de agitat sau somnolent Între 7 și 24 de luni și are o temperatură rectală mai mare de 38,9 C care durează mai mult de o zi, dar nu prezintă alte simptome. Dacă copilul dumneavoastră are și alte semne și simptome, cum ar fi curgerea nasului, tuse sau diaree, puteți suna mai devreme.

În cazul copiilor mai mari și al adulților, febra de până în 39 C, care nu durează mai mult de 2-3 zile, nu reprezintă o urgență medicală, dacă nu există și alte simptome îngrjorătoare. Cu toate acestea, de fiecare dată este bine să cereți sfatul medicului de familie.

Printre simptomele care denotă o urgență se numără: dureri de cap severe, eczeme, sensibilitate neobișnuită la lumina puternică, gât înțepenit și durere când apleci capul înainte, confuzie mentală, comportament ciudat sau vorbire alterată. Pot apărea vărsături persistente, dificultăți de respirație sau durere în piept, durere abdominală, durere la urinare, convulsii.

Apariția febrei este răspunsul organismului pentru combaterea infecțiilor cauzate de viruși sau bacterii.

Așadar, indiferent de vârstă. În cazul în care nu vă simțiți bine și starea de sănătate se înrăutățește, consultați întotdeauna medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel