Din cuprinsul articolului
Mulți oameni caută modalități de a ameliora reumatismul, mai ales în sezonul rece, deoarece disconfortul crește. Există un ingredient de bucătărie care poate ajuta la reducerea disconfortului și este…
De remarcat că conceptul de „reumatism” nu există, deci nu există boală care să primească acest nume.
Societatea a fost însărcinată să numească reumatism ansamblul afecțiunilor legate de sistemul musculo-scheletic.
Fundația Spaniolă de Reumatologie subliniază că există mai mult de o sută de boli diferite legate de sistemul musculo-scheletic.
Durerea este localizată în articulații sau în jurul acestora. Poate fi o durere temporară sau poate apărea cu unele mișcări. În alte cazuri, este un disconfort fix și persistent, afectând chiar și activitățile zilnice.
Disconfortul poate fi însoțit de rigiditate sau amorțeală, împiedicând mișcarea mușchilor, tendoanelor și a altor structuri ale sistemului musculo-scheletic. Pentru ca medicii să cunoască originea durerii, trebuie să facă o investigație detaliată.
Durerea și disconfortul sunt o consecință a acumulării de lichid sinovial în cavitatea articulară. O problemă la nivelul sistemului musculo-scheletic poate cauza pierderea poftei de mâncare sau a greutății, pierderea forței, slăbiciune, febră sau probleme la alte organe. Important este sa mergi la medic pentru a avea un tratament adecvat.
Există multe ingrediente din bucătărie care sunt folosite ca remedii de casă pentru diferite afecțiuni. Unul dintre ele este muștarul. Un condiment care, datorită proprietăților sale medicinale, acționează în tratarea reumatismului, a răcelilor și a durerilor de cap.
Muștarul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice și antireumatice. Este o plantă erbacee robustă, cu flori cu petale galbene. În fructe se află semințele care au o mare valoare nutritivă.
– Acizi grași nesaturați precum acidul oleic, linoleic, linolenic și erucic. Ele funcționează ca antiinflamatoare și antioxidanți.
– Ulei esențial de compuși ai sulfului din muștar negru și muștar alb.
– Glicozide precum sinalbina.
– Saruri de potasiu.
– Vitamina B3 si C.
Ingrediente
+ seminte de mustar
+ 1 litru de apă
Pregătirea
+ Se fierb semințele de muștar într-o oală cu apă.
+ Remediul trebuie folosit fierbinte, pentru ca să funcționeze mai bine.
+ Folosește o cârpă curată sau tifon pentru a se înmuia în apă și se aplică pe zonele de disconfort. Lăsați să stea 15 minute și îndepărtați. Puteți face acest lucru în fiecare zi pentru a îmbunătăți disconfortul.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…