Din cuprinsul articolului
Ceaiuri pentru pietrele la rinichi. Pietrele la rinichi pot provoca dureri sfâșietoare și întrerup pentru un timp mersul firesc al vieții persoanei care trece prin această suferință.
Pe scurt, pietrele la rinichi (litiază renală, nefrolitiază) sunt depuneri dure din minerale și săruri care se formează în rinichi.
Pietrele la rinichi au multe cauze și pot afecta orice parte a tractului urinar, de la rinichi la vezica urinară. În foarte multe cazuri, pietrele se formează atunci când urina devine concentrată, permițând mineralelor să se cristalizeze și să rămână împreună. Aproximativ 10% dintre oameni dezvoltă aceste simptome în timpul vieţii.
Dacă sunt depistate în timp uti, pietrele la rinichi nu provoacă daune permanente.
În funcție de situația dvs., este posibil să nu aveți nevoie decât de medicamente care să atenueze durerea și să beți multă apă. În alte cazuri – de exemplu, dacă pietrele se introduc în tractul urinar, sunt asociate cu o infecție urinară sau cauzează complicații – poate fi necesară intervenția chirurgicală.
În cazurile fericite, consumul de apă poate fi suficient pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Asigurați-vă că beți un pahar de apă imediat după ce ați consumat orice remediu aromat. Acest lucru vă poate ajuta să mutați ingredientele prin sistemul dvs. Discutați cu medicul înainte de a începe să utilizați oricare dintre remediile enumerate mai jos.
Doctorii pot evalua dacă tratamentul la domiciliu este potrivit pentru dvs. sau dacă ar putea duce la complicații suplimentare. Gravidele sau lăuzele ar trebui să evite utilizarea acestor remedii. Medicul dvs. poate determina dacă un ceai poate provoca reacții adverse pentru dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.
Este bine știut faptul că ceaiurile favorizează dizolvarea sărurilor și eliminarea lor prin urină. Creșterea cantității de urină spală căile urinare și mobilizează nisipul și calculii mici. Deși consumul de apă poate fi suficient în majoritatea cazurilor adăugarea anumitor ingrediente poate fi benefică. Din fericire, există plante medicinale, pe care natura ni le ofera cu generozitate și au efectul de a dizolva calculii renali.
Printre acestea se numără: urzica, frunzele de mesteacăn, mugurii de pin, ienupărul, frunzele de merişor, cozile de cireşe, mătasea de porumb, păpădia, coada calului, troscot.
Cu excepția ienupărului care nu se folosește mai mult de două săptămâni, celelalte plante pot fi folosite pe termen lung. Este recomandat însă să nu folosim aceeași plantă foarte multă vreme, ci prin rotație. Iată câteva ceaiuri, care, preparate şi administrate corect, vă vor alina durerea şi vă vor ajuta să eliminaţi pietrele la rinichi.
1. Păpădie, urzică, mesteacăn
Infuzia care ajută la eliminarea nisipului sau a pietrelor mici este preparată din 20 g de păpădie cu rădăcină cu tot, 10 g frunze de urzică şi 10 g frunze de mesteacăn. Pentru prepararea ceaiului se toarnă ½ l apă rece peste 2 linguriţe de amestec, după care se pune la foc 20 de minute. Ceaiul se strecoară, după care se diluează cu aproximativ 1 l de apă caldă. Este recomandat să se bea câte o cană cu ceai de 2-3 ori pe zi.
2. Mătase de porumb
Pentru prepararea infuziei aveţi nevoie de mătase de porumb proaspătă (un sfert de ceaşcă mătase de porumb sau 2 linguriţe de mătase de porumb uscată). Peste mătase se toarnă o ceaşcă de apă clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat 5-10 minute, după care se strecoară. Se beau 3 ceşti pe zi.
3. Cozi de cireşe
În cazul durerilor la nivelul rinichilor sau al colicilor renale şi microlitiazelor (nisip la rinichi), se prepară un decoct din 40 de cozi de cireşe în 500 ml de apă fiartă timp de 10 minute. Se dă deoparte 20-25 de minute. Se bea timp de 2 săptămâni.
Pe lângă aceste tratamente, se recomandă evitarea sau consumarea în cantități foarte mici a alimentelor conţinând oxalat de calciu (ciocolată, ţelină, struguri, ardei graşi, fasole, căpşuni, spanac, sparanghel, sfeclă, ceai negru).
Se recomanndă, de asemenea, și evitarea suplimentelor zilnice de vitamina B6 şi magneziu, ambele reducând formarea oxalaţilor. Ar fi indicat să se evite și alimentele ce măresc nivelul acidului uric: anşoa, sardine, organe, drojdie de bere.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…