Din cuprinsul articolului
Una dintre afecțiunile care îi afectează cel mai mult pe oamenii din diferite părți ale lumii este infecția cu paraziți intestinali, care poate provoca dureri puternice de stomac și mâncărimi în zona anală sau vaginală. Aceasta provoacă, de asemenea, greață, iritabilitate și scrâșnirea dinților.
„Un parazit este un microorganism sau un animal mic care trăiește în sau pe un alt organism și se hrănește cu acesta. Un parazit nu poate trăi pe cont propriu. Paraziții includ puricii, păduchii și viermii. Bolile parazitare includ infecțiile provocate de protozoare (organisme unicelulare, cum ar fi agenții cauzali ai malariei), helminți (viermi) și artropode (cum ar fi cele responsabile de scabie)”, explică site-ul About Kids Health.
Deși paraziții pot ataca și alte părți ale corpului, aceștia afectează de obicei intestinele. În cazul în care infecția nu este tratată corespunzător, aceste organisme se pot reproduce fără control, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar și la o pierdere inexplicabilă în greutate.
Paraziții intestinali pot lovi la orice vârstă, dar copiii sunt mai predispuși să sufere de ei. Consumul de apă contaminată este unul dintre principalii factori declanșatori ai prezenței acestor organisme. De asemenea, atunci când sugarii sunt infectați cu paraziți, ouăle microscopice sunt ușor de transmis de la un copil la altul.
Merită menționat faptul că alimentele contaminate stimulează, de asemenea, dezvoltarea paraziților intestinali. Aceștia se înmulțesc atunci când organismele femele trec în zona anală și își depun ouăle.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că atunci când persoana afectată de acești paraziți se scarpină în încercarea de a elimina mâncărimile, ouăle aderă la degete și se acumulează chiar sub unghii. După aceasta, organismele sunt transferate pe alte suprafețe.
Există multe remedii naturale pe care oamenii le folosesc pentru a elimina paraziții intestinali și, tocmai, site-ul specializat Mejor con Salud le recomandă pe cele mai bune:
1. Probioticele. „Unul dintre remediile pentru a face față paraziților și microorganismelor care atacă flora intestinală sunt probioticele. Există alimente bogate în probiotice care ajută la refacerea bacteriilor bune naturale din flora intestinală”, spune acesta. Cele mai cunoscute sunt:
2. Papaya. Papaya este un fruct foarte sănătos și se deosebește de restul pentru că acumulează proprietăți vermifuge, care au capacitatea de a elimina paraziții din intestine.
3. Semințele de dovleac. „Datorită cucurbitinei, dovleacul are proprietăți antihelmintice, prevenind și eliminând paraziții intestinali. Este indicat să se ia o lingură de semințe de dovleac pe stomacul gol până la dispariția paraziților”.
4. Lapte, usturoi, mentă, pelin, pelin și miere. Din combinația acestor ingrediente sănătoase rezultă un remediu ideal pentru a scăpa de disconfortul provocat de paraziții intestinali.
5. Măceșele. „Yarrow” este o plantă cu proprietăți vermifuge, cu ingrediente active foarte blânde, cum ar fi timolul și eucaliptolul, ceea ce o face ideală pentru copii. Faceți o infuzie cu această plantă, iar în cazul copiilor, administrați două linguri de trei ori pe zi”.
6. Pelin. Datorită amărăciunii sale, o plantă medicinală bine cunoscută, precum pelinul, este esențială pentru eliminarea paraziților din intestine.
7. Cimbrul. „Infuziile de cimbru pot ajuta la expulzarea viermilor la copii. Preparați o infuzie cu o lingură de cimbru la o cană de apă. Lăsați-o la infuzat timp de zece minute și beți-o de trei ori pe zi”, conchide site-ul.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…