Cum să scapi de paraziții intestinali în mod natural?

Una dintre afecțiunile care îi afectează cel mai mult pe oamenii din diferite părți ale lumii este infecția cu paraziți intestinali, care poate provoca dureri puternice de stomac și mâncărimi în zona anală sau vaginală. Aceasta provoacă, de asemenea, greață, iritabilitate și scrâșnirea dinților.

„Un parazit este un microorganism sau un animal mic care trăiește în sau pe un alt organism și se hrănește cu acesta. Un parazit nu poate trăi pe cont propriu. Paraziții includ puricii, păduchii și viermii. Bolile parazitare includ infecțiile provocate de protozoare (organisme unicelulare, cum ar fi agenții cauzali ai malariei), helminți (viermi) și artropode (cum ar fi cele responsabile de scabie)”, explică site-ul About Kids Health.

Deși paraziții pot ataca și alte părți ale corpului, aceștia afectează de obicei intestinele. În cazul în care infecția nu este tratată corespunzător, aceste organisme se pot reproduce fără control, ceea ce poate duce la infecții ale tractului urinar și la o pierdere inexplicabilă în greutate.

Paraziții intestinali pot lovi la orice vârstă, dar copiii sunt mai predispuși să sufere de ei. Consumul de apă contaminată este unul dintre principalii factori declanșatori ai prezenței acestor organisme. De asemenea, atunci când sugarii sunt infectați cu paraziți, ouăle microscopice sunt ușor de transmis de la un copil la altul.

Merită menționat faptul că alimentele contaminate stimulează, de asemenea, dezvoltarea paraziților intestinali. Aceștia se înmulțesc atunci când organismele femele trec în zona anală și își depun ouăle.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că atunci când persoana afectată de acești paraziți se scarpină în încercarea de a elimina mâncărimile, ouăle aderă la degete și se acumulează chiar sub unghii. După aceasta, organismele sunt transferate pe alte suprafețe.

Cum să scapi de paraziții intestinali în mod natural?

Există multe remedii naturale pe care oamenii le folosesc pentru a elimina paraziții intestinali și, tocmai, site-ul specializat Mejor con Salud le recomandă pe cele mai bune:

1. Probioticele. „Unul dintre remediile pentru a face față paraziților și microorganismelor care atacă flora intestinală sunt probioticele. Există alimente bogate în probiotice care ajută la refacerea bacteriilor bune naturale din flora intestinală”, spune acesta. Cele mai cunoscute sunt:

  • Iaurtul natural.
  • Kefirul.
  • Ciocolata neagră.
  • Castraveți murați.

2. Papaya. Papaya este un fruct foarte sănătos și se deosebește de restul pentru că acumulează proprietăți vermifuge, care au capacitatea de a elimina paraziții din intestine.

3. Semințele de dovleac. „Datorită cucurbitinei, dovleacul are proprietăți antihelmintice, prevenind și eliminând paraziții intestinali. Este indicat să se ia o lingură de semințe de dovleac pe stomacul gol până la dispariția paraziților”.

4. Lapte, usturoi, mentă, pelin, pelin și miere. Din combinația acestor ingrediente sănătoase rezultă un remediu ideal pentru a scăpa de disconfortul provocat de paraziții intestinali.

5. Măceșele. „Yarrow” este o plantă cu proprietăți vermifuge, cu ingrediente active foarte blânde, cum ar fi timolul și eucaliptolul, ceea ce o face ideală pentru copii. Faceți o infuzie cu această plantă, iar în cazul copiilor, administrați două linguri de trei ori pe zi”.

6. Pelin. Datorită amărăciunii sale, o plantă medicinală bine cunoscută, precum pelinul, este esențială pentru eliminarea paraziților din intestine.

7. Cimbrul. „Infuziile de cimbru pot ajuta la expulzarea viermilor la copii. Preparați o infuzie cu o lingură de cimbru la o cană de apă. Lăsați-o la infuzat timp de zece minute și beți-o de trei ori pe zi”, conchide site-ul.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

18 minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

49 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: