Din cuprinsul articolului
Paraziții sunt ființe vii care provin din alte specii. Ele pot fi contractate atunci când se consumă alimente sau apă contaminate și, de asemenea, prin mușcătură de insectă sau contact sexual.
Unele boli parazitare sunt mai ușor de tratat decât altele, potrivit portalului Medlineplus.
Aceste microorganisme variază ca mărime, unele sunt foarte mici, unicelulare și se numesc protozoare, în timp ce cele mai mari pot ajunge la dimensiunea și forma unui vierme.
De exemplu, sursele de apă contaminate pot provoca infecții cu Giardia, în timp ce pisicile pot transmite toxoplasmoza, un parazit periculos pentru femeile însărcinate.
Nu există vaccinuri pentru prevenirea bolilor parazitare, cea mai bună prevenire este să bei apă potabilă atunci când călătorești sau vizitezi anumite locuri.
Până în prezent, există câteva medicamente care ajută la tratarea simptomelor care derivă din aceste patologii.
Better with Health mentioneaza ca cei mai frecventi paraziti sunt cei care afecteaza intestinul determinand dureri abdominale, diaree, greata si chiar malnutritie; Acesta este motivul pentru care portalul oferă câteva alimente care pot ajuta la combaterea acestor microorganisme. Înainte de a utiliza aceste produse, se recomandă consultarea unui medic specialist.
Usturoi
Usturoiul este un puternic antimicrobian. Datorită proprietăților sale naturale antibiotice și antihelmintice, poate ajuta la menținerea sub control a paraziților și bacteriilor, motiv pentru care este important să-l includă în dietă.
Cea mai ieftină și eficientă metodă este să mănânci câțiva căței de usturoi cruzi pe stomacul gol.
Daca gustul sau mirosul sunt greu de tolerat, capsulele de usturoi pot fi gasite la orice fitoterapie sau magazin naturist.
Alimentele pot fi, de asemenea, aromate cu acest aliment.
Nuc negru
Această plantă are proprietăți antimicrobiene. Extractul său este folosit ca plantă medicinală antibiotică și antiparazitară. Poate fi luat ca infuzie pentru paraziti intestinali, dar poate fi aplicat si pe piele pentru tratarea bolilor parazitare ale pielii precum scabia.
Pelin sau iarbă sfântă
Această plantă cu gust amar a fost folosită medicinal din cele mai vechi timpuri pentru a trata, mai ales, simptomele digestive:
- Indigestie și flatulență.
- Lipsa poftei de mâncare.
- Probleme cu ficatul și vezica biliară.
- Icter.
- Halitoza.
Pentru a consuma pelin, pur și simplu măcinați planta uscată într-o pulbere și luați 1 gram pe zi îndulcit cu puțină miere. De asemenea, puteți dizolva 3 picături de ulei esențial într-un pahar cu apă.
Cuișoare
Cuișoarele au rol antiseptic și antimicrobian din cele mai vechi timpuri. Vorbim despre o plantă medicinală cunoscută pentru eficacitatea sa în combaterea paraziților și a larvelor intestinale.
O modalitate de a le consuma este să le măcinați într-o pudră fină și să luați o cantitate mică de 2 ori pe zi timp de 3 zile pentru a avea un efect mai mare.
O cantitate mică de pulbere poate fi adăugată și la anumite rețete sau luată sub formă de pulbere, diluată într-un pahar cu apă caldă.
Cimbru
Cimbrul ajută la eliminarea paraziților intestinali și inhibă creșterea celor care supraviețuiesc. De asemenea, ajută la procesul digestiv și antispastic, care poate ameliora unele dintre simptomele care apar după o infecție cu parazit.
Acest produs vine in diferite prezentari precum: planta uscata pentru prepararea infuziilor, in capsule si in ulei esential.
Curcumă
Turmericul este o rădăcină medicinală folosită în medicina tradițională pentru a trata mai multe infecții. Un studiu publicat în revista Experimental Parasitology a demonstrat utilitatea acestei specii în tratamentul paraziților intestinali. Planta a reușit să inhibe mai multe enzime ale unui parazit numit Fasciola gigantica, inducându-i moartea.