Mirosul neplacut al gurii, in momente cheie, poate fi cu adevarat o povara. Exista insa o serie de alimente sau obiceiuri care combat miros neplacut al gurii, cauzat de diversi factori.
Anumite gusturi si mirosuri sunt emanate de uleiurile esentiale pe care anumite alimente le elibereaza in gura. In functie de cantitatea consumata, mirosul urat poate persista si 24 de ore, indiferent cat de des te speli pe dinti. Printre alimentele de evitat afla: ceapa cruda, ardeiul si usturoiul. Daca totusi trebuie sa indepartezi mirosul de usturoi, incearca unul dintre urmatoarele remedii: mesteca patrunjel verde, o bucatica de lamaie cu coaja sau cateva boabe de cafea.
Lasa-te de fumat. Respiratia unui fumator poate lasa unui nefumator senzatia ca miroase fundul unei scrumiere nespalate.
Evita mezelurile prea condimentate, pestele picant si branzeturile cu miros patrunzator. Carnurile condimentate (salamul ,pastrama) lasa in urma multa vreme dupa ce au fost ingerate uleiuri volatile puternic mirositoare. Branzeturile fermentate si alte produse lactate, cat si unele preparate din peste (pasta de ansoa, ton) au acelasi efect. Evita consumul acestora cu 24 de ore inainte de o intalnire pentru a le impiedica sa vorbeasca in locul tau.
Continuarea pe Lyla.ro
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…