Din cuprinsul articolului
Aplicația care colectează ambalajele SGR la domiciliu. O companie din Iași a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe români să scape mai ușor de ambalajele din Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).
Reciclatorii vor primi 20 de bani, față de 50 de bani cât este garanția pe care și-ar recupera-o dacă ar merge singuri la magazin pentru a preda ambalajele.
Cyber Micro Services, o companie din Iași înființată în urmă cu 3 ani de Bogat Ion, a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe români să scape de ambalajele SGR, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la punctele de colectare.
Consumatorii vor putea pur și simplu să se întâlnească cu cei care doresc să câștige bani preluând aceste ambalaje de la domiciliu.
„Dezvoltarea aplicației a fost inspirată de Sistemul de Garanție Returnare (SGR), care nu doar facilitează reciclarea, ci și cultivă o cultură a responsabilității față de mediu în rândul românilor.
Prin educație continuă și un mecanism simplu de returnare a ambalajelor, SGR transformă reciclarea dintr-o acțiune ocazională într-un obicei cotidian, ceea ce și noi dorim să încurajăm și să amplificăm prin intermediul aplicației Reverse PET”, anunță compania.
Prin aplicația Reverse PET utilizatorii pot solicita ridicarea de acasă a ambalajelor, a dozelor sau a sticlelor marcate cu simbolul SGR, scrie economica.net.
Pentru fiecare ambalaj reciclat astfel, reciclatorii vor primi 20 de bani, față de 50 de bani cât este garanția pe care și-ar recupera-o dacă ar merge singuri la magazin pentru a preda ambalajele.
„Reciclarea nu ar trebui să fie o corvoadă, ci o oportunitate de a contribui la un viitor mai curat și mai verde”, a declarat Ion Bogatu, co-fondator Reverse PET.
În aplicație se vor înregistra și utilizatorii care vor ridica sticlele de la reciclatori. Aceștia pot vedea pe hartă când consumatorii introduc sticle în aplicație și vor putea să le revendice. Câștigul colectorilor va fi de 0,25 de lei pentru fiecare sticlă reciclată sau mai mult în funcție de campaniile centrelor de reciclare.
Restul de 0,05 lei pentru fiecare sticlă rămân în aplicație pentru a putea susține costurile de mentenanță și dezvoltare.
„Cu aplicația noastră, dorim să facem reciclarea accesibilă și atractivă pentru toți”, a declarat Bogdan Roșu, co-fondatorul Reverse PET.
Părintele Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a ajuns faimos pe rețelele de socializare…
Mariana Cojocaru a venit cu o atenționare puternică pentru un semn zodiacal. Plantele se află…
Regina Camilla a tras un semnal de alarmă pe 5 noiembrie, după ce Palatul Buckingham…
Au trecut 2024 de ani de când Iisus a venit în lume și a împărțit…
Numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, este în continuă creștere la nivel mondial. Este o patologie…
Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…