Din cuprinsul articolului
Anumite alimente sunt benefice în lupta împotriva colesterolului LDL. Acesta este colesterolul dăunător care se poate depune în interiorul arterelor, blocând circulația corespunzătoare a sângelui. Acestea au substanțe care acționează împotriva depunerii de colesterol ajută la reducerea colesterolului existent în organism. Iată ce alimente trebuie să introduci în alimentația ta, potrivit DC Medical.
Mere, struguri, fructe de pădure, căpșuni, citrice. Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibră solubilă care scade LDL. Atenție, însă, la zahărul pe care-l conțin. Chiar dacă este natural, consumul excesiv nu este recomandat.
Soia. Soia simplă, tofu și laptele de soia erau cândva considerate o modalitate foarte eficientă de scădere a colesterolului. Analizele au arătat însă că efectul este mai modest – consumând 25 de grame de proteină de soia pe zi (echivalentul a 280 grame tofu sau două căni și jumătate de lapte de soia) scade colesterolul LDL cu 5- 6%.
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…