Din cuprinsul articolului
Colesterolul, în ciuda controverselor, poate fi benefic în unele cazuri. Colesterolul se regăsește sub două forme: colesterolul benefic pentru sănătate, cunoscut și sub denumirea de colesterol HDL și colesterol dăunător, colesterolul LDL. Colesterolul LDL trebuie evitat, întrucât poate contribui la dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Iată ce alimente ajută la reducerea colesterolului LDL, împiedicând absorbția acestuia în organism.
Anumite alimente sunt benefice în lupta împotriva colesterolului LDL. Acesta este colesterolul dăunător care se poate depune în interiorul arterelor, blocând circulația corespunzătoare a sângelui. Acestea au substanțe care acționează împotriva depunerii de colesterol ajută la reducerea colesterolului existent în organism. Iată ce alimente trebuie să introduci în alimentația ta, potrivit DC Medical.
Mere, struguri, fructe de pădure, căpșuni, citrice. Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibră solubilă care scade LDL. Atenție, însă, la zahărul pe care-l conțin. Chiar dacă este natural, consumul excesiv nu este recomandat.
Soia. Soia simplă, tofu și laptele de soia erau cândva considerate o modalitate foarte eficientă de scădere a colesterolului. Analizele au arătat însă că efectul este mai modest – consumând 25 de grame de proteină de soia pe zi (echivalentul a 280 grame tofu sau două căni și jumătate de lapte de soia) scade colesterolul LDL cu 5- 6%.