Din cuprinsul articolului
Guta poate apărea atunci când nivelurile de acid uric din sânge sunt prea mari, determinând formarea de cristale în picioare, degete și alte articulații. Măsurile alimentare, medicamentele și suplimentele pot ajuta la reducerea acidului uric.
Unii oameni au nevoie de medicamente pentru a trata guta, dar pot ajuta, de asemenea, modificarea dietei și a stilului de viață. Scăderea acidului uric poate reduce riscul afecțiunii și poate chiar preveni erupțiile.
Cu toate acestea, riscul de gută depinde de mai mulți factori, nu doar de stilul de viață. Factorii de risc includ obezitatea, a fi bărbat și a avea anumite afecțiuni de sănătate.
Acest articol trece în revistă modalități naturale de a ajuta la scăderea nivelului de acid uric.
Purinele sunt compuși care apar în mod natural în unele alimente. Pe măsură ce organismul descompune purinele, acesta produce acid uric. Procesul de metabolizare a alimentelor bogate în purine determină producția de prea mult acid uric, care poate duce la gută.
Unele alimente altfel hrănitoare conțin o cantitate mare de purine, ceea ce înseamnă că o persoană poate dori să-și reducă aportul în loc să le elimine pe toate.
Alimentele cu conținut ridicat de purine includ:
Alimentele cu conținut moderat de purine includ:
În timp ce unele alimente au un nivel ridicat de purine, altele au un nivel mai scăzut. O persoană le poate include în dieta lor pentru a ajuta la scăderea nivelului de acid uric. Unele alimente cu conținut scăzut de purine includ:
În timp ce doar schimbările dietetice nu vor elimina guta, ele pot ajuta la prevenirea apariției erupțiilor. De asemenea, este important de menționat că nu toți cei care suferă de gută consumă o dietă bogată în purine.
Anumite medicamente pot crește nivelul de acid uric. Acestea includ:
Medicamentele care cresc nivelul de acid uric pot oferi beneficii esențiale pentru sănătate, dar oamenii ar trebui să discute cu un medic înainte de a opri sau schimba orice medicamente.
Menținerea unei greutăți moderate poate ajuta la reducerea riscului de apariție a gutei, deoarece obezitatea crește riscul de gută.
Experții recomandă oamenilor să se concentreze pe realizarea unor schimbări durabile și pe termen lung pentru a-și gestiona greutatea, cum ar fi să devină mai activi, să mănânce o dietă echilibrată și să aleagă alimente bogate în nutrienți. Menținerea unei greutăți moderate poate ajuta la scăderea nivelului de acid uric din sânge și la îmbunătățirea sănătății generale.
Consumul mult de alcool și băuturi dulci – cum ar fi sucurile și sucuri îndulcite – se corelează cu un risc crescut de a dezvolta guta.
Alcoolul și băuturile îndulcite adaugă, de asemenea, calorii inutile în dietă, provocând potențial creștere în greutate și probleme metabolice, ducând la creșterea nivelului de acid uric.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…