Cum să recunoști semnele timpurii ale diabetului de tip 2?

Diabetul de tip 2 poate fi o afecțiune dificilă, însă dacă îi recunoști semnele timpurii, tratamentul poate preveni complicațiile severe. Iată care sunt primele semne ale afecțiunii!

Potrivit MedicalNewsToday, diabetul de tip 2 influențează nivelul glicemiei, acesta crescând semnificativ la o persoană care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, dacă recunoști semnele timpurii, poți urma un tratament care să înlăture riscurile și complicațiile grave. Iată cum recunoști prediabetul, care dacă nu este tratat, se poate transforma în diabet de tip 2 în numai 5 ani.

  • Urinare frecventă. Când nivelul de glicemie este ridicat, rinichii încearcă să filtreze zahărul în exces. Acestu lucru poate duce la urinare frecventă, inclusiv noaptea.
  • Setea excesivă. Urinarea frecventă poate cauza deshidratare, motiv pentru care o persoană care are simptome timpurii de diabet poate avea nevoie de un aport mai mare de apă.
  • Vindecarea lentă a leziunilor cutanate. Nivelul crescut de glicemie poate afecta nervii corpului și vasele de sânge. Drept urmare, până și cele mai mici leziuni cutanate se pot vindeca abia în câteva săptămâni, sau chiar luni.
  • Oboseala constantă. Diabetul de tip 2 poate avea un impact semnificativ asupra energiei. Oboseala apare în urma nivelului scăzut de zahăr care circulă din sânge în interiorul celulelor.
  • Poftă de mâncare excesivă. Persoanele care suferă de diabet nu primesc destulă energie din alimentele pe care le consumă. Adesea, glucoza nu circulă corespunzător din fluxul sangvin în celule, ceea ce îi face pe diabetici să mănânce în mod excesiv.
  • Vedere neclară. Excesul de zahăr din sânge poate afecta vasele de la nivelul ochilor. Astfel, o persoană cu un nivel crescut de glicemie poate manifesta vederea neclară. Netratată, afecțiunea poate cauza leziuni permanente.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună, însă poate fi prevenită dacă persoanele ce manifestă aceste simptome iau măsuri la momentul potrivit. Netratată, afecțiunea poate cauza probleme severe de sănătate.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

2 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

22 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

42 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: