Categories: Stil de viaţă

Cum să pui castraveți la murat ca să nu se mai înmoaie niciodată! Cu această rețetă simplă și eficientă vei avea murături rezistente la iarnă

Pentru a te bucura de castraveți crocanți și aromați în timpul iernii, rețeta de castraveți murați în saramură este perfectă și ușor de urmat. Iată o scurtă descriere a pașilor principali pentru a pregăti acești castraveți murați, fără a folosi conservanți și fără a fi necesară vânturarea.

Ingrediente pentru castraveți murați care nu se înmoaie niciodată

  • 3 kg castraveți proaspeți
  • 2 litri apă
  • 2 linguri sare pentru murături
  • Crenguțe de vișin
  • Bețe uscate de mărar
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 rădăcini de hrean
  • 1 ardei iute
  • 2-3 tulpini de țelină

Mod de Preparare

1. Pregătirea Castraveților:

Alege castraveții cei mai proaspeți, fără floare la vârf și care sunt fermi la atingere.

Spală-i bine și taie capetele pentru a păstra crocanța. Acesta este un pas esențial pentru a obține castraveți fermi.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Prepararea Saramurii

Fierbe 2 litri de apă cu 2 linguri de sare până când amestecul ajunge la punctul de fierbere.

Lasă saramura să se răcească puțin după ce ai oprit focul.

3. Opărirea Castraveților

Pune castraveții într-o oală mare și acoperă-i complet cu saramura fierbinte. Lasă-i să stea așa acoperiți până a doua zi.

4. Împachetarea Castraveților

Pregătește borcanele sau bidonul pentru murături: La fundul fiecărui recipient, pune câteva tulpini de țelină și crenguțe de vișin.

Așază castraveții cât mai înghesuiți în borcane, pentru a maximiza spațiul.

5. Finalizarea Murării

Fierbe din nou saramura, lăsând-o să fiarbă câteva minute până devine tulbure și ușor verzuie.

Adaugă în borcane: ardeiul iute, usturoiul curățat și tăiat, și hreanul pentru un plus de aromă.

Toarnă saramura fierbinte peste castraveți, asigurându-te că sunt complet acoperiți.

Adaugă câteva bețe de mărar pentru un gust autentic, apoi sigilează borcanele sau bidonul cu capace.

6. Lăsarea la Murat

Lasă castraveții să se mureze lent. Zeama se va limpezi treptat, iar castraveții vor deveni tot mai delicioși cu timpul.

Poftă Bună!

Sursă foto: arhivă: Doctorul ZIlei

Recent Posts

Superluna plină schimbă karma zodiilor. Atenție la zvonuri și gafe! Certurile pot fi fatidice

Superluna plină din 18 septembrie e marcată de un fenomen astronomic rar: o lună plină,…

5 minute ago

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la cote maxime

Horoscop 18 septembrie 2024. Leu, vei avea o zi excelentă. Berbec, energia ta este la…

10 ore ago

Studiu. Produse de îngrijire, periculoase pentru copii: Le perturbă hormonii

Studiu. Copiii care folosesc aceste produse de îngrijire sunt expuși la niveluri mari de ftalați…

10 ore ago

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar

Alimente de toamnă care ne ajută sistemul imunitar. Schimabrea anotimpului ne poate crea probleme de…

11 ore ago

Cât de ”mofturoși” sunt gemenii cuplului George – Amal Clooney. Bucătăreasa a recunoscut tot

Cât de ”mofturoși” sunt gemenii cuplului George și Amal Clooney. Bucătăreasa a recunoscut tot George…

11 ore ago

17 septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Astăzi, 17 septembrie 2024, este celebrată Ziua Mondială a Siguranța Pacienților cu scopul de a…

12 ore ago

Citeste si: