Categories: Ştiri sănătate

Cum să protejezi mușcatele în perioadele ploioase. 7 sfaturi de aur

Cum să protejezi mușcatele în perioadele ploioase. Mușcatele iubesc soarele. Fiind plante native din Africa de Sud, pur și simplu nu se pot sătura de el. În verile fierbinți și însorite, aceste plante se bucură de cea mai bună perioadă a lor.

Dar ce se întâmplă când vremea nu cooperează? Înseamnă că mușcatele produc temporar mai puține flori. De îndată ce soarele iese din nou mai des, ele își revin. Dacă urmezi câteva sfaturi de bază, este foarte simplu.

Experții de la platfoma Mușcate pentru Europa (muscata-mea.eu) dezvăluie cum mușcatele pot supraviețui și perioadelor ploioase mai lungi.

Cum să protejezi mușcatele în perioadele ploioase. Sfatul 1: Folosește compost de înaltă calitate

Este important să le oferi un mediu de creștere propice chiar de la început. Compostul special pentru mușcate sau un compost universal de înaltă calitate, pentru balcon sau ghiveci, oferă sprijin plantelor, este stabil din punct de vedere structural și are o capacitate mare de drenaj.

Asta înseamnă că nu se compactează, permite aerului și nutrienților să ajungă la rădăcini chiar și atunci când sunt umede și elimină rapid excesul de apă.

Sfatul 2: Nu uita de stratul de drenaj

Muşcatelor nu le place să fie îmbibate cu apă. Un strat de drenaj din cioburi de ceramică, pietricele de argilă expandată sau materiale similare pe fundul jardinierei asigură că pământul nu blochează găurile de drenaj și că excesul de apă se poate scurge. Numai containerele cu rezervor de apă nu au nevoie de acest strat.

Sfatul 3: Îndepărtează farfuriile

Oricât de practice ar fi în zilele calde, farfuriile sunt contraproductive atunci când plouă. Să scăpăm de ele! Nu lăsa ghiveciul să stea în apă pentru perioade lungi de timp!

Cum să protejezi mușcatele în perioadele ploioase. Sfatul 4: Mută-le sub un acoperiș

Pe timpul ploii abundente sau continue, mutarea temporară a muşcatelor lângă pereții casei sau într-un loc acoperit poate fi utilă. Pentru a preveni o compromitere a operațiunii de salvare, alege o locație cât mai luminoasă posibil și verifică din când în când plantele.

Imediat ce soarele strălucește din nou, poți pune la loc ghivecele și jardinierele de balcon.

Nu ai un acoperiș disponibil? O umbrelă sau o folie poate oferi de asemenea protecție pentru plantele tale.

Sfatul 5: Îndepărtează florile deteriorate de ploaie

Dacă mușcatele au fost expuse mult la ploaie, își vor recăpăta frumusețea mai repede dacă elimini rapid florile și frunzele deteriorate de apă. Acest lucru ajută, de asemenea, la prevenirea bolilor fungice care se dezvoltă cu ușurință în medii umede.

Sfatul 6: Oferă o doză suplimentară de nutrienți

Ploaia abundentă scoate substanțele nutritive din sol. Pentru a compensa pierderea, poate fi utilă o porție suplimentară de îngrășământ lichid. În cazul îngrășământului cu eliberare lentă sau a bețelor de îngrășământ, ploaia persistentă poate scurta semnificativ perioada de eficacitate.

Poți spune că mușcatele tale au nevoie de îngrășământ suplimentar atunci când nu mai înfloresc corespunzător sau când frunzele lor devin galbene, chiar dacă în rest este totul în regulă.

Cum să protejezi mușcatele în perioadele ploioase. Sfatul 7: Instalează o aplicație meteo

Dacă știi că o furtună cu ploi abundente este iminentă, poți lua măsuri de precauție. Aplicațiile meteo te ajută să te pregătești corespunzător. Totuși, este mai bine să nu te bazezi doar pe prognoză.

Urmând aceste sfaturi, mușcatele vor supraviețui perioadelor mai lungi de ploaie fără dificultăți majore. Dacă nu vrei să-ți faci griji în privința vremii, mușcatele curgătoare sunt mai bune decât cele cu creștere verticală sau „drepte” verticale, iar soiurile cu flori simple sunt mai bune decât cele cu flori duble. Cele mai sensibile sunt mușcatele nobile.

Acestea au fost inițial crescute ca plante de apartament și au flori deosebit de frumoase și mari. Ar trebui să fie plantate în aer liber, într-un loc ferit de vânturi puternice și de ploaie.

Și dacă se întâmplă? Dacă compostul din recipient devine saturat, este important să se creeze rapid un mediu mai potrivit pentru muşcate. Scoate-o din ghiveci, taie toate florile și lăstarii deteriorați de ploaie, îndepărtează solul umed și plantează floarea în compost proaspăt. În acest caz, așteaptă o zi sau două înainte de a uda planta pentru prima dată.

Pentru sfaturi detaliate cu privire la toate aspectele îngrijirii mușcatelor, te poți adresa comercianților specializați.

Pelargonium for Europe

Pelargonium for Europe este o inițiativă de marketing a crescătorilor europeni de mușcate Dümmen Orange, Elsner PAC, Florensis / P. van der Haak Handelskwekerij, Selecta One și Syngenta Flowers. Inițiativa a fost fondată în 2016 cu scopul de a promova și asigura vânzările de mușcate pe termen lung. Campania este acum activă în 22 de țări. În Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România și Slovacia activitățile sunt extinse și susținute prin finanțare UE, ca parte a campaniei UE “Stars Unite a Europe in Bloom”.

Contact

Laura Ivăncioiu

Deci Se Poate

Str. Romulus 32A

Telefon: +40 724 232 242

E-mail: laura@decisepoate.ro

Website: www.muscata-mea.eu

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: