Categories: Stil de viaţă

Truc ingenios pentru a evita încolțirea cartofilor. Depozitează-i împreună cu acest fruct care îi menține proaspeți mult timp

Cum să previi încolțirea cartofilor. Conform unui truc ingenios de depozitare prezentat de express.co.uk, se poate prelungi durata de viață a cartofilor și se poate preveni încolțirea lor.

Este recomandat ca, în general, cartofii să fie depozitați într-un loc uscat și întunecat, cu o bună ventilație, cum ar fi un coș deschis. Un sfat adițional este să așezați un măr printre cartofi. Se crede că prezența mărului poate încetini dezvoltarea germenilor și poate extinde durata de depozitare a cartofilor, datorită gazelor de etilenă pe care le eliberează.

Cum să previi încolțirea cartofilor

Potrivit unor studii recente publicate în Journal of Food Science and Technology, s-a constatat că prezența etilenei poate încetini metabolismul carbohidraților și poate intensifica rata de respirație a cartofilor, prelungindu-le astfel prospețimea.

În ciuda acestui fapt, depozitarea merelor împreună cu alte fructe poate accelera procesul de coacere a acestora, ducând la deteriorarea lor înainte de a fi consumate. Această constatare a provocat dezbateri aprinse cu privire la beneficiile gazului de etilenă în conservarea alimentelor.

Mai sunt cartofi încolţiţi siguri pentru consum?

Deși nu pare apetisant, procesul de germinare a cartofilor este benefic, deoarece duce la creșterea de noi cartofi, dar majoritatea cartofilor cumpărați din magazine au fost probabil tratați cu substanțe care întârzie creșterea, tocmai pentru a preveni încolţirea şi a putea fi comercializaţi o perioadă mai lungă.

În ceea ce privește siguranța, în general, se consideră că este sigur consumul de cartofi germinați.

Cu toate acestea, există un risc de toxicitate din cauza solaninei și a chaconinei, două toxine naturale care se găsesc în cartofii verzi și în cei germinați. După cum se explică pe site-ul Poison Control, în cantităţi mai mari, „atât solanina, cât și chaconina provoacă toxicitate, prin perturbarea celulelor, ceea ce duce la simptome gastrointestinale, cum ar fi vărsături, dureri abdominale și diaree”.

 

 

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

15 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

36 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

56 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: