Din cuprinsul articolului
Cum să previi cancerul colorectal și să-ți îmbunătățești digestia? Consumă o singură porție pe zi a acestui aliment popular.
Sănătatea digestivă ar trebui să fie pe lista priorităților fiecăruia dintre noi. Un sistem digestiv care nu funcționează corect ne afectează sănătatea imună, cardiacă, hormonală și chiar mentală! Cancerul colorectal este o afecțiune în care celulele maligne (canceroase) se formează în colon sau rect. Astfel, se mai numește și cancer de colon, respectiv cancer rectal. Cancerul de colon și cancerul rectal sunt adesea grupate împreună sub denumirea de cancer colorectal, deoarece au multe caracteristici comune.
Cancerul colorectal ocupă locul al treilea printre cele mai diagnosticate tipuri de cancer, în întreaga lume, după cancerul de plămâni și cel de sân. Cel mai recent, oamenii de știință au descoperit o modalitate simplă prin care putem preveni bolile și ne putem menține și stomacul fericit. Și anume, să mâncăm iaurt!
Potrivit womansworld.com, într-o nouă recenzie a studiilor publicate în The American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii și-au propus să stabilească dacă consumul de iaurt ar putea ajuta la prevenirea cancerului colorectal.
Oamenii de știință au folosit date din două studii de amploare. Studiul de sănătate al asistenților medicali și Studiul de urmărire pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Acestea au inclus 83.054 de femei și 43.269 de bărbați. Urmărirea a avut loc între 26 și 32 de ani mai târziu.
În acest timp, în populație au fost diagnosticate 2.666 de cazuri noi de cancer colorectal. Participanții au completat, de asemenea, un chestionar privind frecvența alimentelor, care le-a spus cercetătorilor cât de mult iaurt au consumat.
Potrivit rezultatelor, consumul a doar o porție de iaurt pe zi a fost asociat cu un risc redus de cancer de colon – chiar și decenii mai târziu. Un lucru important de remarcat este că, în comparație cu cei care nu au consumat iaurt, cei care au consumat au fost, de asemenea, mai predispuși să declare că sunt activi fizic, au luat multivitamine, au consumat mai puțin alcool și au consumat mai puțină carne roșie dintre care se spune că reduc riscul de a dezvolta cancer colorectal. Acestea fiind spuse, iaurtul este plin de probiotice, un nutrient care protejează tractul digestiv și îmbunătățește sănătatea intestinului.
Experții în sănătate sunt de părere că de consumul de alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, pot beneficia nu numai sistemele noastre digestive, ci și bunăstarea noastră generală. Probioticele sunt bacteriile „bune” care populează intestinul și influențează atâtea aspecte ale sănătății noastre.
Pe de altă parte, consumul de lucruri precum antibiotice, pesticide, conservanți și alte substanțe chimice care se găsesc în alimentele noastre poate avea un impact negativ asupra mediului bacterian din intestinul nostru. Motiv pentru care este atât de important să le completăm cu probiotice.
Un microbiom intestinal sănătos complet cu bacterii probiotice a fost legat de îmbunătățirea sănătății creierului, un sistem nervos mai sănătos și o imunitate chiar mai bună. Când vine vorba de digestia noastră, probioticele pot ajuta la tratarea afecțiunilor digestive și simptome precum constipația, inflamația intestinală și diareea. Consumul de iaurt este unul dintre cele mai simple moduri de a avea grijă de sistemul digestiv. Așa că adăugați o porție pe zi în dieta dumneavoastră.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…